TAHSİN TARHAN’IN DEĞİŞTİRİLEN TBMM İÇ TÜZÜĞÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

KOCAELİ MİLLETVEKİLİ ve SANAYİ KOMİSYONU ÜYESİ TAHSİN TARHAN’IN DEĞİŞTİRİLEN TBMM İÇ TÜZÜĞÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

banner96

TAHSİN TARHAN’IN DEĞİŞTİRİLEN TBMM İÇ TÜZÜĞÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

KOCAELİ MİLLETVEKİLİ ve SANAYİ KOMİSYONU ÜYESİ TAHSİN TARHAN’IN DEĞİŞTİRİLEN TBMM İÇ TÜZÜĞÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

01 Ağustos 2017 Salı 21:39
TAHSİN TARHAN’IN DEĞİŞTİRİLEN TBMM İÇ TÜZÜĞÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
banner22

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “değiştirilen TBMM İç Tüzüğü’nün tek amacı muhalefeti susturmak, vatandaşın gerçekleri öğrenmesini engellemek.”
Muhalefet susarsa Türkiye çöker, İktidarın bu gerçeği görmesi gerekir.”

HERKESİ Mİ SUSTURACAKSINIZ?

Tarhan, “İktidar İç Tüzüğü değiştirerek Milletvekillerini hizaya sokacağını, susturabileceğini düşünüyor.
Peki, siftah yapmadan kepenk kapatan esnafı, ektiğini satamayan çiftçiyi, ev kirasını ödeyemeyen emekliyi, asgari ücret ile geçinmeye çalışan işçiyi,
balon ekonomi yüzünden kepenk kapatan işletmecinin feryadını nasıl susturacaksınız?” dedi.

TÜM ALGILARI PARA ÜZERİNE OLDUĞU İÇİN İÇ TÜZÜĞE PARA CEZASI GETİRDİLER

Tahsin Tarhan “Meclisin daha hızlı ve nitelikli çalışması için İç Tüzük değişikliği yapılıyor ama maalesef getirilen Maddelerin nitelikli çalışmayla alakası yok. Getirilen İçtüzük değişikliği teklifinin Maddelerini inceleyecek olursak; Milletvekillerinin söz haklarını kısıtlayarak demokrasiye, ifade özgürlüğüne, siyasi partilerin kuruluş amaçlarının gerçekleşmesine aykırıdır.
Ayrıca yasama yetkisinin kısıtlanmasına ve dolayısıyla egemenliğin temsilciler aracılığıyla kullanılamamasına, TBMM’nin görev ve yetkilerinin yerine getirilememesine, Milletvekillerinin ve kamuoyunun bilgi edinme yollarının daraltılmasına neden olmaktadır. Muhalefet Milletvekili meclis kürsüsünden bir yorumda bulunacak, iktidar Milletvekilleri bu durumu disiplin açısından olumsuz değerlendirecek ve Milletvekiline Maaşının 3 te 1’i ya da 3te 2’si oranında para cezası verilecek. Geri kalmış demokrasilerde bile olmayacak maddeler maalesef artık bizim İç Tüzüğümüzde yer alıyor” dedi. 

MİLLETVEKİLLERİNİN KONUŞMA HAKKI GASP EDİLİYOR
Tarhan, “Bugüne kadar yüzlerce araştırma önergesi verdik, bir tanesi bile kabul edilmedi. Burada amaç 10 dakika da olsa çıkıp Meclis kürsüsünden vatandaşa gerçekleri anlatmak, onların sesi olabilmek. Şimdi değiştirilen iç tüzük ile Milletvekillerinin bu hakkı ellerinden alınıyor. Muhalefete 10 dakikayı bile çok gören bir zihniyet her konuşmasında Türkiye artık ileri demokrasi ülkesi nutukları atıyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, dünyanın hiçbir yerinde haklı olanın susturulabildiği görülmemiştir.” dedi.

DEMOKRASİNİN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİ MUHALEFETTİR
Tarhan, “Maalesef demokrasiyi özümseyememiş, onu sadece bir araç olarak kullanan iktidar tarafından yönetilmekteyiz. En son Başkanlık adı altında getirilen Anayasal Padişahlık bunun en acı örneğidir. Dünya’da çok acı örnekleri var ama iktidar bunları görmek istemiyor. Suriye’de muhalefet yok edildi, devlet çöktü, Mısır’da muhalefet yok edildi, devlet çöktü, Libya’da muhalefet yok edildi, devlet çöktü,” Bu örneklerden ders çıkarması gerekenler, kendileri gibi düşünmeyen herkesin sesini kısmak için ne gerekirse yapıyor.” dedi.

SARAY TALİMATI DEĞİL HÜR İRADE GEREKLİDİR
Tahsin Tarhan, “Saray talimatlı çalışan Hükümet ne yazık ki Meclisimizin tarihini de bilmiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin şanlı tarihi bugünkü iktidar Milletvekilleri gibi Saray’a biat için değil Özgürlükleri için mücadele veren insanlarla doludur. İktidarın sesini kısmaya çalıştığı bu şanlı meclisin tarihinde SUSMAMAK vardır.” dedi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52