MHRS'den randevu şartı kaldırıldı! 81 ile yazı gönderildi...

Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki muayene sistemi ile ilgili önemli bir düzenleme yaptı.

banner96

MHRS'den randevu şartı kaldırıldı! 81 ile yazı gönderildi...

Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki muayene sistemi ile ilgili önemli bir düzenleme yaptı.

15 Mart 2022 Salı 12:05
MHRS'den randevu şartı kaldırıldı! 81 ile yazı gönderildi...
banner22

Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki muayene sistemi ile ilgili önemli bir düzenleme yaptı. Bakanlık, COVID nedeniyle uygulanmakta olan yalnızca MHRS sisteminden randevu alan hastalara muayene hizmetinin normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle hem randevusuz hem de randevulu hastalara bakılması kararını 81 il sağlık müdürlüklerine yazı göndererek duyurdu.

RANDEVULU ZORUNLULUĞU KALDIRILDI
Devlet hastanelerinde randevulu muayene olma zorunluluğu kaldırıldı. Artık hem randevulu hem de randevusuz (poliklinik sırası almak suretiyle) muayene olmak mümkün hale getirildi.  sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce “MHRS’de Poliklinik Muayene Randevuları” konulu resmi yazı tüm illere gönderildi. Sağlık Bakanlığı’ndan gönderilen yazı ile COVID nedeniyle uygulanmakta olan yalnızca MHRS sisteminden randevu alan hastalara muayene hizmetinin normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle hem randevusuz hem de randevulu hastalara bakılması şeklinde değiştirilmesi talep edildi.

SALGIN SÜRECİNDE MHRS SİSTEMİ GETİRİLMİŞTİ
Yazıda, daha önce gönderilen “Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi, randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” şeklindeki talimatın COVID-19 salgınında normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle artık "Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri” şeklinde uygulanması gerektiği belirtildi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52