Midede Erimeyen Besinler Nelerdir?

Mide hassas bir organdır. Bu yüzden besinleri alırken mideye iyi gelen gıdaları tercih etmek ve doğru bir şekilde beslenmek gerekir. Severek yediğimiz bazı besinler ,midede sindirilemeyebilir.

banner96

Midede Erimeyen Besinler Nelerdir?

Mide hassas bir organdır. Bu yüzden besinleri alırken mideye iyi gelen gıdaları tercih etmek ve doğru bir şekilde beslenmek gerekir. Severek yediğimiz bazı besinler ,midede sindirilemeyebilir.

12 Nisan 2022 Salı 16:33
Midede Erimeyen Besinler Nelerdir?
banner22

Severek yediğimiz bazı besinler ,midede sindirilemeyebilir. Bu nedenle sindirimi zor olan besinler istenmeyen gaz problemlerine ve karın ağrılarına neden olur. Lif içerikli posalı besinler her zaman mide ile dosttur. Emilimi kolay olduğundan bağırsak sorunlarına neden olmaz. Kabızlık yaşanmaz. Mide hassas bir organdır. Bu yüzden besinleri alırken mideye iyi gelen gıdaları tercih etmek ve doğru bir şekilde beslenmek gerekir. Bazı gıdaların emilimi neredeyse hiç olmamakta dışkı ile atılmaktadır.Her ne kadar erimese de bu vitamini alamayacağınız anlamına gelmez.
Sindirim problemi herkesin ana sebebidir. Geçmişten bugüne olası bir durum olarak bilinmektedir. Her 10 kişinin 8’inde bu durumların yaygınlaşması normal olarak kabul edilmektedir. Besinleri çiğnemeden yutmak,hızlı yemek sağlıklı bir beslenme metoduna girmez. Besinler iyice çiğnenerek tüketilme ve sindirimde sıkıntıların oluşumu engellenmelidir. Bütün bunlara dikkat etmenize rağmen eğer besinler mide kanalında sindirilemiyor ise bu besinleri posalı olmayan ve zor sindirilen gıdalar arasında yer alır. Peki nedir bu midede erimeyen besinler? İsterseniz günlük yaşantımızda en çok tükettiğimiz ,sindirimi zor olan gıdalardan bahsedelim. Bakalım bunlar neler ?

Midede Erimeyen Besinler Nelerdir?

Midede Erimeyen ve Sindirilmesi Zor Olan Besinler

Çikolata : Özellikle çocukların en sık yediği besindir. Çok sevilen ve mutluluk hormonlarını harekete geçiren enfes bir gıdadır. Tadına doyamadığımız bu gıda yerken katı ,ağızda erirken sıvıya dönüşmesine rağmen, zor sindirilen gıdalar arasında yer alır. Çikolata tüketiminde 3 ve ya 4 tanenin üstüne çıktığınızda midede inanılmaz ekşimeler meydana geliyor.
Midede yanma ve ağrılar devam ederken,sindirim sorunu hızlıca yaygınlaşıyor. Çikolatayı fazla tüketenlerin geneli hep kabızlık sorunu yaşamaktadırlar.
Soğan : Salatalarda yemeklerde sıklıkla kullanıdığımız soğan erimeyen bir özelliğe sahiptir. Dışkı ile beraber atıldığında dışkıda yanmalara neden olur. Ayrıca acı ince biber,biber turşusu, ve biber türü kızartmalar ciddi oranlarda sindirim sistemini etkiliyor. Mideyi rahatsız etmekle kalmıyor bir de çabuk erimediğinden midede gaz ve şişkinliklere neden oluyor. Özellikle soğan erimeyen besinler arasında yer alıyor. Mümkün oldukça pişmiş ve yerken iyice çiğneyerek tüketmeniz sağlığınız için son derece önemlidir.

Midede Erimeyen Besinler Nelerdir?

Asitli İçecekler : Çabuk gaz yapan ve mideyi bozan asitli içeceklerin başında siyah kola gelir. Severek içtiğimiz kola mide hastalıklarına zemin hazırlar ve sindirim tembelliğine yol açar. Asitli içeceklerden mümkün oldukça uzak durmanız gerekir.
Kızartmalar : Çok fazla yağda kavrulan besinlerin mide sorunlarına yol açtığını biliyor uydunuz. Sıvı ve yumuşak gıdalar yerine çok baharatlı kızartma türleri midenin genel olarak işlevselliğini bozmaya yetiyor. Bu nedenle kızartma türü gıdaları azaltmanız gerekir.
Haşlanmış Mısır : Midede erimeyen gıdalar arasında yer alır. Genelde dışkı ile atılır. Severek yediğiniz mısırın sindirilmesi diğer besinlere oranla daha azdır. Fazlası tercih edilmez. Sağlığınız için fazla asitli ve gaz yapan besinlerden uzak durunuz. Sağlıklı günler dileği ile.

Kaynakça:
uzmanhekim.com
 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52