banner48

Her sene başında koskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yıl oldu 2018

Saatler, günler, aylar, yıllar su gibi gelip geçiyor.

Geçirdiğimiz her zamanın kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor ki, yaşamdan zevk alalım. Küçük şeylerden mutlu olmaya çalışalım.

Yaşadığımız hayatta geriye doğru bir dönüş yapacak olursak, belki çok renkli beklide çok boş bir hayat geçirdiğimizin farkına varabiliriz. Yaşadığımız hayat inişleri ve çıkışlarıyla bizimdir. Hep deriz ya, hayat bir merdivendir, inişte olur çıkışta!

Hangi yaş grubunda olursanız olun, dilerseniz yaşadığımız hayatta kısada olsa geriye bir “u” dönüşü yapalım.

Hayatımızın ilk başında okula gitmek ve yeni sıralara oturma sevincinde olduğumuz okuma, yazma öğrenebileceğimiz okul heyecanı başlıyor.

Daha sonra, çizdiğimiz yolumuzda ulaşmak istediğimiz hedeflerimize yön verecek olan diğer eğitim evrelerinin devamı.

Daha sonra, askerlik döneminin başlaması ve gerçek hayata ilk adımın atılma döneminin başlama startının verilmesi, büyüklerimizin devamlı söylediği gibi “esas askerlik askerden sonra başlıyor.” Sözlerini sık duyduğumuz dönemlerimiz.

Daha sonra hayatta kimseye muhtaç olmamak için yapacağımız iş tercihleri.

Daha sonra, hayırlı bir yuva kurma mücadelesinin başlaması,

Daha sonra, evliliğin meyveleri ola çoluk çocuğa karışma döneminin başlaması,

Daha sonra, kendinizi bırakıp evlatlarınızın vatana, millete hayırlı olması ve istikbal sahibi olmaları için verdiğiniz zorlu bir mücadele hele ki, günümüz şartlarında eskiye nazaran bu çok daha zorlaşıyor.

Daha sonra, evlatlarım ileride rahat etsinler, kimseye muhtaç olmasınlar, onlara ne bırakabilirim mücadelesinin verilmesi.

Bakınız kısada olsa ortak olarak ömrümüz sonuna kadar verdiğimiz mücadele başlıklarını sizlerle paylaşmaya çalıştım. Bu aşamalar içersinde kişiye özel farklılıklar olsa bile, sonuç olarak amaç ortaktır.

Daha sonra, daha sonra derken “ya sonrası” şimdi yıllarca çektiklerinizin birikimlerini görmek için sadece bir aynaya bakmanız yeterli olacaktır. Ne gördünüz? Belki saçınızda siyah saç kalmamış, beklide saçınızın yanları beyazlamış hatta aklar düşmüştür. Çok haklısınız beklide yaşlanmaz sandığınız insan çoktan çökmüştür.

Vurgulamak istediğim en önemlisi anlınız açık ve dürüstçe üzerinize aldığınız sorumlulukları yerine getirebilmenin gayreti ve mücadelesi başta sizi, ardından sizin soyadınızı taşıyacak gelecek nesil’in saygınlığını arttıracaktır. Kimin oğlusun, kimin kızısın, kimin torunusun veya kimlerdensin sorusuna sizin soyadınızı taşıyacak olan her birey açık yüreklilikle cevap verebilecektir. Attığımız her adımı şartlar ne olursa olsun ölçelim, biçelim yaptığımız veya yapacağımız her hata bizden sonra gelecek olan aile bireylerine ummadıkları bir anda tüm olumsuzluklarıyla yansıyacaktır. Hayat adabınca insan gibi yaşamaya değer.

Hayat inişi, çıkışı, virajları ve tümsekleriyle bir bütündür. Yaşantımızla ilgili geriye kalıcı izler bırakmamak dileği ile sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.

10 Ocak İstanbul’da olacağım

10 Ocak Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak adına İstanbul Maltepe’de düzenlenen gecenin sunuculuğunu yapacağım.

Maltepe Gazete Prestij imtiyaz sahibi dostumuz, Murat Barış’ın düzenlediği ev sahipliğini Maltepe Haberde İmza Gazetesi imtiyaz sahibi Uğurlu Özdemir ve İstanbul Anadolu Kent Gazetesi Halil Güler’in yapacağı İstanbul’da görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarının, Sanayici iş adamlarının, siyasi ve bürokratların katılacağı değerli sanatçı dostların sahne alacağı sunuculuğunu yapacağım.

Kişilerin kaynaşması, birlik beraberliğin korunması adına yapılan her çalışma mutluluk getirir. Bu geceyi düzenleyen, vesile olan, katkı sağlayan, destek veren herkese şahsım adına İstanbul’da olan dostları görme şansına sahip olacağımdan sonsuz teşekkür ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.