Bilim Merkezi'nin gönüllü çalışanları

’Topluma Hizmet Uygulamaları’’ dersini gönüllü olarak yerine getirmek isteyen üniversite öğrencileri, Kocaeli Bilim Merkezi’ni tercih ediyor.

banner96

Bilim Merkezi'nin gönüllü çalışanları

’Topluma Hizmet Uygulamaları’’ dersini gönüllü olarak yerine getirmek isteyen üniversite öğrencileri, Kocaeli Bilim Merkezi’ni tercih ediyor.

02 Ocak 2019 Çarşamba 11:31
Bilim Merkezi'nin gönüllü çalışanları
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı Kocaeli Bilim Merkezi, üniversite öğrencileri ve yeni mezunlara deneyim kazanma noktasında önemli bir fırsat sunuyor. Bu kapsamda YÖK tarafından eğitim fakültelerinin programlarında yapılan değişiklikler çerçevesinde beş yıldır zorunlu olarak okutulan ‘’Topluma Hizmet Uygulamaları’’ dersini öğrenciler, Bilim Merkezi’nde severek ve gönüllü olarak yerine getiriyor.

ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi, fakültedeki sınıf ortamından farklı olarak toplumla iç-içe gerçekleştirmek, aynı zamanda öğrencilerin ilgili oldukları çalışma konularının seçilmesini amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda başta Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Matematik, Fen Bilimleri ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerini okuyan öğrenciler, bu dersi Bilim Merkezi’nde uygulamak istiyor.

ATÖLYELERDE DENEYİM KAZANIYORLAR

Ders kapsamında dönem boyunca haftada iki saatlerini Kocaeli Bilim Merkezi’nde geçiren öğrenciler; bilim merkezi galerileri, düzenekler ve işleyiş hakkında eğitmenlerden edindikleri bilgilerle grupları alan hakkında bilgilendirebiliyor. Bunun yanı sıra bilim merkezinde gerçekleştirilen atölye ve etkinlikler, öğrencilere derslerde gördükleri teorik bilgiyi uygulama imkânı sağlıyor.

KAPILAR HERKESE AÇIK

Kocaeli Bilim Merkezi, sadece “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında yer alan öğrencilere değil diğer fakülte ve bölümlerden de öğrenci veya mezunlara gönüllü çalışma imkânı sunuyor. Dileyen öğrenci ve mezunlar Kocaeli Bilim Merkezi Eğitim Birimi uygulamalarında, atölye ve etkinliklerinde gönüllü olarak yer alabiliyor. Uygulamalarda yer almak isteyenlerin Kocaeli Bilim Merkezi eğitim birimi ile irtibata geçmesi yeterli.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52