S.B.Ü. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hem kamu hem de özel hastaneler arasında “Estetik ve Kozmetik Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Merkezi” olma yetkisini alan ilk hastane oldu. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvurunun ardından yapılan değerlendirme sonucu merkez, eğitim faaliyetlerini yürütebilecek donanıma sahip bulunarak onaylandı. Bu kapsamda, S.B.Ü. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi adına Estetik ve Kozmetik Uygulamaları Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi düzenlendi.
Belge takdim töreni bugün hastanede gerçekleşti. Eğitim Merkezi Yetki Belgesi, Kocaeli İl Sağlık Müdürümüz Op. Dr. Yüksel Pehlevan tarafından, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Arif Emre ve Eğitim Merkezi Sorumlusu K.B.B. Uzmanı Dr. Cemil Yücepur’a teslim edildi. Törene İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi ekibi de katılım sağladı.
Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bu alanda hem kamu hem özel sağlık kuruluşları arasında ilk yetkilendirilen merkez olması, ilimiz ve bölgemiz adına büyük bir kazanımdır. Estetik ve kozmetik uygulamalar gibi özel uzmanlık isteyen alanlarda nitelikli eğitimlerin, sağlık hizmeti kalitesini daha da yukarı taşıyacağına inanıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm ekibi tebrik ediyorum,” dedi.
Belge takdiminin ardından, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Estetik ve Kozmetik Uygulamaları Eğitim Merkezi çalışmalarına başladı.