Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinden Açıklama

Basında çıkan haberler sonrası Darıca da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi yetkilisi Gökmen Aydın Haber 41 'e özel açıklamalarda bulundu

banner96

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinden Açıklama

Basında çıkan haberler sonrası Darıca da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi yetkilisi Gökmen Aydın Haber 41 'e özel açıklamalarda bulundu

10 Nisan 2017 Pazartesi 21:00
banner22

Basında çıkan haberler sonrası Darıca da bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi yetkilisi Gökmen Aydın Haber 41 'e özel açıklamalarda bulundu. Gündeme gelen olayları değerlendiren Gökmen Aydın konuyla ilgili şunları dedi. ''Aslında bilinen bir şey ortaya cıktı.

İnsanlar, sakatlanan bir hayvan olduğu zaman özellikle at ve eşek konusunda,bizi sürekli arıyorlar.Ama bizin her şeye gidip müdahale edecek bir ekibimiz yok. Hayvan ölmüşse onu ölü olarak getirme ihtimalimiz de yok.Ölüm nedeni nedir bunu bilemeyiz, hayvanlara zarar verebilir.

Hayvan yaşıyorsa ilgili kişi  acısını dindirmek için sadece sakat ve artık ömrü tükenmeye yakın, acı çeken, doğal yolla belki on gün sonra ama acı çekmesi devam eden canlılar  uyutulur. Bu hayvanlardan özellikle at ve eşekler olur.

Böyle canlılar dan  sakat hayvanın yürüme ihtimali yok ama acı çekiyorsa,biz onlara elimizden geldiğince biz oraya gidip, hayvanı buraya getirecek bütçemiz yok,ekibimiz yok. Bu hayvanları alıyoruz veteriner kontrolünde uyutuyoruz, daha sonra kesilip,buradaki yırtıcı hayvanlara veriliyor kullanılmayan kısımları da gömülüyor.

Bu hayvan sahibi de, bu işlemi yapacak hayvanı uyutması  gerekiyor ve sonra gömmesi gerekiyor, böylece değerlendiriliyor. Ama bizim bu hayvanat bahçesinde çok  yoğun yaptığımız bir iş değil, bu işlem ayda bir defa veya iki defa olur bazen de iki ayda olur. Biz genellikle  eti para vererek alırız et borsasından alıyoruz,mandıralardan alıyoruz,bazen taşımacılık sırasında sıkışıp telef olan küçük ve büyük baş hayvanlar oluyor bunları da orada kesip  almak koşuluyla alıyoruz hayvanı orada kesip işlemini yapıp buraya getiriyoruz yakın zamanda da veriyoruz. Biz ayda yaklaşık 5 ton kırmızı et tüketiyoruz bunun belki % 95' i ile % 97' sini ücretli olarak alıyoruz.bunun muhasebe işlemimiz var.

Bu konuyu gören, yada şahit olan kişi de, özel bir mülke izinsiz olarak girmiş, köpeklerini oraya sokabilmiş. Köpek besleyen birisi sanırım.onun da yaptığı şey bir suç. özel bir mülke girmek bir suçtur.çünkü bizim orada yaptığımız işlem, ayda bir yada iki defa olan bir işlem. aslında bir çözümdür buna böyle bakmak lazım.

Vatandaşın bir sıkıntısı var ve siz onu çözüyorsunuz ve  kazandırıyorsunuz.

ORGAN BAĞIŞI GİBİ DÜŞÜNÜN

Organ bağışı mesela buna benzete bilirsiniz. artık ölüm noktasına gelmiş birisi.beyin ölümü gerçekleşmiş birisi organlarını bağışlıyor.Burada da hayvan ölecek artık acı çekiyor ona da yardım etmemiz lazım.Bizde ona yardım ediyoruz, hem vatandaşın işi görülüyor hem de hayvanın acısı dindiriliyor.

Doğal yaşama kazandırılacak yaban bir hayvan ise böyle bir durum varsa zaten  bizim yaptırımlarımız var. 2016 yılı mayıs ayında 3 tane karaca yavrusu geldi, onları burada büyüttük Ağustos sonu Orman Su işleri Müdürlüğü ile birlikte yaban hayata bıraktık.

AMACIMIZ YABAN HAYVANLARININ SOY DEVAMINI SAĞLAMAK 

Bizim kuruluş amacımız yaban hayvanlarının soylarının devamını sağlamak. Bunun için bir karantinamız var,bunun için bir hayvan hastanemiz var, çok önemli hizmetler yapılıyor. bunun yanı sıra vatandaşların nadir rastlanılan problemleri de çözülüyor.  bundan sonra Zabıtanın mühürlediği bu alanı bu şekilde kullanmayıp,başka bir şekilde kullanacağız,değerlendireceğiz.

Bu durumu yaşayan  vatandaş da nasıl çözecek. O zaman çiftliğinde bir yer açıp bu hayvanı gömdüğünde de aynı tepkiyi verecekler mi?'' diye konuştu.

banner44
Son Güncelleme: 10.04.2017 21:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52