Kadınların Projesi Darıca'da Sergileniyor

Darıca Belediyesi tarafından hayata geçirilen "El Emeğim Gün Yüzüne Çıkıyor" projesiyle ilçede yaşayan kadınların ev ekonomisine katkı sunması sağlanıyor.

banner96

Kadınların Projesi Darıca'da Sergileniyor

Darıca Belediyesi tarafından hayata geçirilen "El Emeğim Gün Yüzüne Çıkıyor" projesiyle ilçede yaşayan kadınların ev ekonomisine katkı sunması sağlanıyor.

12 Haziran 2018 Salı 15:46
Kadınların Projesi Darıca'da Sergileniyor
banner22

Proje kapsamında kursiyerlerin yaptığı ürünler, Darıca Sahil Amfi Tiyatro'sunda açılan stantlarda satışa sunuldu.

Stantları ziyaret eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, burada yaptığı açıklamada, proje kapsamında ilçede yaşayan kadınların, belediyeden aldıkları eğitimlerle hazırladıkları ürünleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.

Karabacak, açılan stantlarda ürünlerin sergilendiğini ifade ederek, "Kendilerini iyi yetiştiren hanım kardeşlerimiz inanıyorum ki, ilerleyen zamanlarda kendi iş yerlerini de açarak ticaret hayatına atılacaklardır. Bizler de bu konuda kendilerine her daim katkı ve destek sunmaya hazırız. Tüm halkımızı sahildeki bu güzel eserleri görmeye davet ediyorum." diye konuştu.

- Darıca'da bayram hazırlıkları

Darıca Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı öncesi ilçedeki hazırlıklar sürüyor.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı'nda ilçede yaşayan vatandaşların huzuru için bayram öncesinde hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Belediyenin zabıta ekipleri tarafından yapılan gıda ve temizlik denetimlerinin devam ettiğini kaydeden Karabacak, bayram sürecinde zabıta ekiplerinin vatandaşlardan gelen istek ve şikayetleri değerlendirerek çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Karabacak, mesajında, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından cami ve çevrelerinin temizliğinin yapıldığını aktararak, "Mezarlıklarda bakım, onarım ve temizlik faaliyetleri sürdürülüyor. Arife günü ve bayramda Balçık Mezarlığı'na araç kaldırarak vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini rahatlıkla yapmalarını sağlayacağız. Vatandaşlarımız her türlü istek, talep ve şikayetlerini 0532 308 41 41 numaralı WhatsApp ihbar hattımıza iletebilirler." ifadelerini kullandı.

- Mavi kapak toplayan okullar ödüllendirildi

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "Mavi Kapaktan Gönül Köprüsü" projesi kapsamında en fazla kapak toplayan okullar ödüllendirildi.

Kampanya kapsamında Darıca Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 980 kilogram, Darıca İmam Hatip Ortaokulu 400 kilogram, Darıca Seymen Koleji 280 kilogram mavi kapak toplayarak ödül aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, çevreye duyarlılıklarından dolayı hem okullara hem de bu konuda destek olan Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ne teşekkür etti.

Darıca Yaşlılarla Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kudret Sekban da bu projeyi birkaç senedir yürüttüklerini belirterek, "Bu yıl Mavi Kapaktan Gönül Köprüsü projesine farklı bir boyut kazandırdık ve bu kapakları toplayan bu iş için emek harcayan aileler, öğrenciler ve okul yönetimleri arasında bir yarışma düzenledik. Bu yarışma gereği en çok kapak toplayan 3 okulumuzdan birinci olana bir projeksiyon cihazı, ikinci ve üçüncü olan okullara da kırtasiye desteği yapacağımızı ilan ettik." dedi.

Konuşmaların ardından kampanya kapsamında en çok kapak toplayan okullara, plaket ve ödülleri verildi.

- Karamürsel'de seçim hazırlıkları devam ediyor

AK Parti Karamürsel İlçe Kadın Kolları, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçim çalışmaları kapsamında Karamürsel Sahili'nde üyelik standı açtı.

AK Parti Karamürsel İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, yaptığı açıklamada, üyelik çalışmalarına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Seçimden seçime değil her zaman sahada çalıştıklarını kaydeden Ekin, "Gönüldaşlarımızı üye yapmaya devam ediyoruz. Seçim startı verildiği günden bu güne yaklaşık 350 yeni üye kaydı gerçekleştirdik. Vatandaşımızın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye olan sevgisi ve teveccühü ile karşılaşıyoruz. 24 Haziran seçim çalışmaları sürecinde üye standı çalışmalarına devam edeceğiz." dedi.

banner44
Son Güncelleme: 12.06.2018 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93