Uluslararası Darıca Yarı Maratonu

Darıca Belediyesi tarafından 15 Ekim'de 6'ncısı gerçekleştirilecek Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na 10 ülkeden bin 200 elit sporcu kayıt yaptırdı

banner96

Uluslararası Darıca Yarı Maratonu

Darıca Belediyesi tarafından 15 Ekim'de 6'ncısı gerçekleştirilecek Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'na 10 ülkeden bin 200 elit sporcu kayıt yaptırdı

06 Ekim 2017 Cuma 22:54
Uluslararası Darıca Yarı Maratonu
banner22


 "Maratonda dünya rekoru kırma başarısı gösteren sporcuya 50 bin dolar ödül verilecek"
Darıca Belediyesi tarafından 15 Ekim'de 6'ncısı düzenlenecek Uluslararası Darıca Yarı Maratonu'nda dünya rekoru kırma başarısı gösteren sporcuya 50 bin dolar ödül verilecek.

Darıca Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca, Kocaeli ve Türkiye'nin tanıtımına büyük katkısı olan maratona ilişkin en büyük hedeflerinin atletizmde bronz kategoriye yükselmek olduğunu söyledi.

Maratonu izlemek için Avrupa'dan bir heyetin geleceğini ve verecekleri rapor doğrultusunda karar verileceğini dile getiren Karabacak, "Bronz kategoriye geçeceğimize inanıyorum. Bunu başaracak güçteyiz. Yarı maratonda Avrupa Bronz kategorisinde 4 yarış var. İnşallah Uluslararası Darıca Yarı Maratonu beşinci yarış olacaktır." diye konuştu.


"10 ülkeden bin 200 elit sporcu katılacak"

Karabacak, maraton yarışına yurt içinden ve dışından büyük ilgi olduğuna dikkati çekerek, "Yarışlara katılmak için bugüne kadar 10 ülkeden dünya ve Avrupa derecesi bulunan bin 200 elit sporcu kayıt yaptırdı.8 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. En büyük hedeflerimizden biri de katılımcı sayısını 20 binlere çıkarmak." ifadelerini kullandı.

Maratonda dağıtılacak ödüller hakkında bilgi veren Karabacak, "Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin dolar ödül verilecek. Yine maratonda Türk sporcular arasındaki sıralamada ilk 3'e girenlere, 5, 4 ve 3 bin lira ödül vereceğiz. Maratonda dünya rekoru kırma başarısı gösteren sporcuya 50 bin dolar ödül verilecek." şeklinde konuştu.

Toplantıya, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu ve ilk maratonun birincisi Milli Atlet Bekir Karayel katıldı.

banner44
Son Güncelleme: 07.10.2017 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93