Elektrik ve Doğalgaza İndirim Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada çok önemli müjdeler verdi. 

banner96

Elektrik ve Doğalgaza İndirim Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada çok önemli müjdeler verdi. 

25 Aralık 2018 Salı 13:32
Elektrik ve Doğalgaza İndirim Yapılacak
banner22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada çok önemli müjdeler verdi. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bütçemizin verdiği imkanların en iyi şekilde kullanarak Türkiye'yi şahlandırmaya devam edeceğiz. 2019 bütçe giderleri 961 milyar lira faiz hariç olarak 843,7 milyar lira olarak planladığımızı görüyoruz. Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliğimiz olmayı sürdürüyor.

Cumhur ittifakı ruhunu Genel Kurul'da da yaşatan tüm vekillere şükranlarımı sunuyorum. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçenlere, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. 2019 bütçe kanunu ile 2017 kesin hesap kanununun milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

2002'de faiz harcamaları bütçe giderlerinin yüzde 43'üne, vergi gelirlerimizin yüzde 86'sına karşılık geliyordu. Her 100 liralık verginin 86 lirasına faiz ödemesine ayırıyorduk Bay Kemal. Şimdi bu oran yüzde 10'lar seviyesine geriledi.

Şayet faiz harcamaları 2002 seviyesinde devam etseydi önümüzdeki yıl 300 milyar liralık kaynağı eğitim, sağlık, ulaştırma, tarım hizmetleri vermek için değil faiz ödemesi için kullanmak zorunda kalacaktık.

Ağustos'taki saldırıyı böyle çelik gibi bir iradeyle karşılamamış olsaydık başka sonuçlarla karşılaşmış olabilirdik. Önümüzdeki yıl satın alma paritesine göre dünyanın 13. Büyük ekonomisi olmaktan 12'ciliğe yükseleceğiz. Satın alma paritesi döviz kurundan etkilenmediği için ülkelerin ve toplumların gerçek ekonomi gücünü göstermesi bakımından önemlidir.

2019 bütçesi hizmet odaklı bir bütçedir. Eğitime ayırdığımız kaynağı bütçenin yüzde 17'sine denk gelen 161 milyar liraya çıkarıyoruz. Sağlığa 157 milyar lira ayırıyoruz. Altyapı yatırımları için 65.1 milyar lira... Belediyelerimize ve il özel idarelerimize 93,6 milyar lira aktarıyoruz.

Tarım sektörü için 26.5 milyar lira. Ana muhalefetin sözcüsü çıkmış konuşuyor, esnaf kepenklerini kapattı diyor, çiftçi tarlalarını satıyor diyor. Burada rakamları açıklıyorum. Bunlar resmi bütçeden. Sen size ait olan hayali bütçeden konuşuyorsun.

Bireysel emeklilik sistemindeki katılımcı sayısı 7 milyona ulaştı. İş bilen adamlarınıza sorun da sözcüleri de bu işten anlar havalarda dolaşıyor bu yıl içinde be kadar esnaf veya şirket faaliyete girdi, ne kadar da kapandı. 6'da bir kapanan...

Bu rakamları TİM ile DEİK toplantısında bunları açık açık anlattım. Bunların hayatı yalan üzerine kurulu. BES'teki katılımcı sayısı 7 milyona ulaştı. 87 milyar lirayı buldu birikmiş fon...

2019 bütçesinde devlet katkı payı olarak 4.1 milyar lira daha ayırdık. Sosyal yardım projeleri 62.1 milyar lira kaynak tahsis ettik. Gıdadan giyime, ilaçtan eğitime kadar pek çok alanda KDV indirimleri yapmıştık daha önce. Asgari ücretli olup da 3 çocuğu olanların aylık vergi yükünü sıfıra kadar indirmiştik.

Genç girişimcileri desteklemek için yıllık 75 bin TL'ye kadar vergi muafiyeti getirmiştik. Geçtiğimiz yıl döviz kurunda yaşanana dalgalanmanın vatandaşların üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak için akaryakıtta vazgeçtiğimiz ÖTV tutarı 8 milyar liranın üzerindedir.

Önümüzdeki dönemde vergi politikalarını bütüncül ve adil bir anlayışla gözden geçireceğiz. 2019 ve 2020'de ilk defa ile alınacak işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerni devlet üstlenecek. Kadın, genç ve engelli istihdamındaki teşvik süresini 12 aydan 18 aya çıkartıyoruz.

Yılbaşından itibaren Bay Kemal'in özellikle dinlemesi lazım, elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğalgazda da yüzde 10 'luk bir indirime gidiyoruz.'' dedi.

banner44
Son Güncelleme: 25.12.2018 18:33
Anahtar Kelimeler:
IndirimElektrikDoğalgaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52