Halk oylamasının ardından

- BASİAD Başkanı Bekki: - "Gelişmiş bir ekonomi için gelişmiş bir demokrasi kültürüne ihtiyacımız vardır. Gelişmiş demokrasilerin birleştirici unsuru ise kapsayıcı ve bütünleştirici bir anayasadır"

banner96

Halk oylamasının ardından

- BASİAD Başkanı Bekki: - "Gelişmiş bir ekonomi için gelişmiş bir demokrasi kültürüne ihtiyacımız vardır. Gelişmiş demokrasilerin birleştirici unsuru ise kapsayıcı ve bütünleştirici bir anayasadır"

17 Nisan 2017 Pazartesi 15:16
Halk oylamasının ardından
banner22

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki, gelişmiş bir ekonomi için gelişmiş bir demokrasi kültürüne ihtiyaç olduğunu belirterek, "Gelişmiş demokrasilerin birleştirici unsuru ise kapsayıcı ve bütünleştirici bir anayasadır." ifadesini kullandı.

Bekki, yazılı açıklamasında, Türk halkının refah, barış ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir toplumsal düzen beklediğini kaydetti.

Bu toplumsal düzenin demokratik hukuk devleti ve dışa açık piyasa ekonomisi kuralları altında işlerlik kazanacağının altını çizen Bekki, "Referandum sürecinin tamamlanmasıyla artık geleceğe ve ekonomiye odaklanma zamanı gelmiştir. Ekonomik teşviklerin, KOBİ'lerin finansmana erişimini kolaylaştırarak, üretim ve ihracatın artırılmasını amaçlayan Kredi Garanti Fonu’nun bütçe disiplini gözetilerek etkinliğinin sağlanması, kayıt dışılığın önlenmesi, yerli üretimin desteklenmesi, nitelikli iş gücünün geliştirilmesi, teknoloji ve Ar-Ge odaklı politikaların izlenmesi gibi hayata geçirilecek ekonomik ve yapısal reformlar da sürdürülebilir büyümenin anahtarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bekki, Türkiye'nin gelişimi için gelişmiş bir demokrasi kültürüne ihtiyacının bulunduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"80 milyon olarak enerjimizi, geleceğimizi ilgilendiren konulara odaklamalı ve var gücümüzle ülkemizin ve Balıkesir'in kalkınması için seferber olmalıyız. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında AB üyeliği hedefi önemli bir çıpa işlevi görmektedir. Önümüzdeki dönemde ülkede ve dışta olması gerektiği gibi Balıkesir'de de uzlaşma kültürü ve diplomasi dilinin ağırlık kazanması için siyasiler başta olmak üzere iş dünyası örgütleri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, kanaat önderleri ve toplum kesimlerinin ortak bir gelecek paydasında birleşmesi gücümüze güç katacaktır. Gelişmiş bir ekonomi için gelişmiş bir demokrasi kültürüne ihtiyacımız vardır. Gelişmiş demokrasilerin birleştirici unsuru ise kapsayıcı ve bütünleştirici bir anayasadır. Ülkemiz, 21. yüzyıl dünyasına yakışır yeni ve sivil bir anayasayı hak etmektedir."

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52