banner48

Türkiye’yi sarsan şiddet olayları dur durak bilmiyor.

Bugün Adana Seyhan’da

Yarın Kocaeli’nde, İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da, Erzurum’da, Bursa’da

Kısacası güzel yurdumuzun her hangi bir yerinde yaşanabilir.

Adana’da işitme engelli 20 yaşındaki Ağit Acun evine gitmek için bindiği dolmuşta kişiler tarafından darp ediliyor. Üstelik dolmuş kamerasına yansıyan insanlık dışı görüntülere sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi yağıyor.

Evine gitmek için bindiği dolmuş içersinde hunharca dövülen işitme engelli Ağit Acun tartıştığı kişiler tarafından darp edilerek çeşitli yerlerinden yaralanıyor.

Özellikle engelli vatandaşı acımadan ölesiye dövenlerin ise yarın kutsal bir mesleğe sahip olmak, topluma faydalı olmak için Üniversitede okuyan eğitimli kişiler olmasını, dolmuşun güvenlik kamerasına yansıyan, engelli gencin darp edilirken diğer yolcuların olaya karışmayarak duyarsız kalıp tiyatro izler gibi seyretmelerini şiddetle kınıyorum. Çok yazık!

Darp edilen kişinin bırakın engelli vatandaş oluşunu her ne olursa olsun yere düşen bir insan evladına kum torbasına vuruyormuş gibi acımasızca vurmak hiçbir insana yakışmaz.

İşitme engelli gencin kanser hastası olan annenin ciğeri yanarak akıttığı gözyaşları kurumadan adalet yerini buldu. Ağit Acun’a acımazsıca saldıran darp eden kişiler Adana Polisi tarafından yakalanarak, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Adana’da yaşanan bu olayla birlikte şiddetin, olaylara duyarsızlığın kısacası insanlığın bir kez daha sorgulanması gerekirken Adana Adliyesinde görevli Adalet temsilcilerinin verdiği karar Türkiye’nin her yerinden alkışlanıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın talimatıyla olayla ilgili soruşturma başlatılması, şiddete maruz kalan engelli vatandaşımızın tedavi süreci yakından takip edileceği, Bakanlığın uzman personeli tarafından psikososyal destek sağlanacağını yakından izleneceği vurgulanması da yüreklere su serpti.

Öfkeden, şiddetten uzak hep birlikte insanca kardeş gibi yaşamak dileği ile esen kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.