10. Süslü Kadınlar bisiklet turu Gebze'de yapıldı

10. Süslü Kadınlar bisiklet turu Gebze'de büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

banner96

10. Süslü Kadınlar bisiklet turu Gebze'de yapıldı

10. Süslü Kadınlar bisiklet turu Gebze'de büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

18 Eylül 2022 Pazar 17:54
banner22

10. Süslü kadınlar bisiklet turu  bugün Gebze'de geniş bir katılımla yapıldı.Tur öncesi Gebze Milli İrade Kent meydanında süslü kadınlar bisiklet turu organizatörü  Hivda Aslan bir basın açıklaması yaptı.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir'de başlamıştır. 10 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye'de daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 200 şehirde, yaklaşık 32 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz.

"Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir.

Ortak dileklerimiz ve isteklerimiz var bizim:

I. Kadın ve erkeklerin bu toplumda aynı haklara, yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz.

Biz binlerce kadın; pedallarımızın itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz, çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz...KadınIarın toplumda daha görünür olması ve sorumluluk almasını diliyoruz.

2. Geçmişte "İklim değişikliği" diyorduk, şimdi artık "İklim Krizi" diyoruz. Bunun etkilerini çok acı bir şekilde yaşadık yaşıyoruz. Her bireyin bu konuda yapabileceği bir şeyler var. Biz bisiklete daha çok binerek dünyaya olumlu katkıda bulunabiliriz. "Bir kişinin karbondioksit salınımı,otomobil ile gidilecek yol bisikletle gidildiğinde 15 kat azalıyor." Biz "İklim Krizi" ne karş yönetimlerin de derhal harekete geçmelerini istiyoruz.

3. Pandemi sürecinde evlere kapandık ve bunaldık. Dışarıya çıktığımızda nefes alacak yeşil bir alan aradık. Motorlu taşıtlar yollarda olmadığında gürültü kirliliğinin azaldığını, havanın nasıl temiz olduğunu gördük. Bunların insanın temel ihtiyaçları olduğunu anladık. Toplu taşma araçlarına binmek istemedik. Hem spor yapabileceğimiz hem de açık havada olabileceğimiz bir ulaşm aracımız vardı...BİSİKLET...

*Şehirlerin insan odaklı olarak yeniden tasarlanmasını istiyoruz.

*Kamu alanlarımn, özellikle kadınların, çocukların ve yaşlıların rahatlıkla ortak olarak kullanımına sunulmasını istiyoruz.

*Yaya ve bisikletliler için güvenli ulaşım altyapısı ve hizmetleri almak istiyoruz.

4. Her an bir trafik kazasına kurban gitmekten korkuyoruz. Son yıllarda Türkiye'de trafik kazalarında kaybettiğimiz canlar artıyor ve biz çok üzgünüz...

Ailelerine sevenlerine sabır diliyoruz. Motorlu taşıtların neden olduğu kazalarda bisikletli ölümlerinin durmasını, bunun için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.

banner44
Son Güncelleme: 18.09.2022 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52