Hünkar Çayırı satılmıyor!

Ocak Meclisi’nde CHP grubunun Hünkâr Çayırı sorularını cevaplandıran Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker:Hünkar Çayırı bir yere satılmıyor, satılamaz öyle bir şey yok dedi.

banner96

Hünkar Çayırı satılmıyor!

Ocak Meclisi’nde CHP grubunun Hünkâr Çayırı sorularını cevaplandıran Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker:Hünkar Çayırı bir yere satılmıyor, satılamaz öyle bir şey yok dedi.

04 Ocak 2018 Perşembe 12:22
Hünkar Çayırı satılmıyor!
banner22

Gebze Belediyesi’nin dün gerçekleşen Ocak ayı toplantısında, CHP’li Meclis Üyesi Salih Işık’ın gündeme  getirdiği Hünkar Çayırı ile ilgili konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “ Hünkar Çayırı bir yere satılmıyor, satılamaz öyle bir şey yok. Aksine biz burayı 60 dönüme çıkartarak koruma altına aldık. İçinde gerekli düzenlemelerle yeni kütüphane yaparak, burası Müze olarak  belediye uhdesinde kalacaktır” dedi.

Gebze Belediyesi Meclis toplantısı dün  saat 16:00’da 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında bulunan Meclis salonunda gerçekleşti. Gebze Belediye Başkanı  Adnan Köşker başkanlığında gerçekleşen meclis oturumunda  gündem içi 17, gündem dışı 2 toplam 19 madde görüşülerek karar bağlandı. Gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, denetim komisyonu seçimleri yapıldı ve komisyona gizli oylamayla Gülcan Külahlı, Bahtiyar Öztürk, Hüseyin Yılmaz, Celal Çelikbilek ve Yılmaz Bulut seçildi. Yine 19. Madde olarak gerçekleşen 1. Başkanvekili seçimlerinde de gizli oylama yapıldı. AK parti Grubu Hüseyin Yılmaz’ı aday gösterirken, CHP Grubu da en kıdemli üye olarak Eşref Emin Güzey’i gösterdi. Gizli oylama ile Hüseyin Yılmaz 1. Başkanvekili seçildi. 18 .Madde olarak da Gebzespor’a yardım olarak 300 bir liranın serbest bırakılması kararı da alındı.

MUSA YILMAZ’A İKİ OY ÇIKMASI  CHP GRUBUNU KIZDIRDI

 Her iki oylamada  Meclis üyesi olmamasına rağmen CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz’a iki oy çıkması CHP Grubunun sert  tepkisine ve tartışmalara neden oldu. CHP’liler, CHP Gebze İlçe Başkanı  Musa Yılmaz’ın isminin bir Meclis üyesi tarafından hem denetim komisyonu hem de 1. Başkanvekili seçimlerine yazılmasını çirkeflik ve hayasızlık olarak nitelendirirken, “ CHP’li Dilek Tan, “ Bunu şiddetle kınıyoruz” dedi. CHP’li Salih Işık ise bu durumu, “ Küçük düşünen birilerinin küçük oyunu, birilerinin küçüklüğünü ifade eder” yorumunu yaptı.  Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de bu duruma, “ Arkadaşlar, bunun şakası filan olmaz. Kim listeye bunu yazdıysa iyi yapmamış. Meclis dışından kim olursa olsun başka isim yazmayalım oylamalara. Musa Yılmaz’ın  bir meclis kimliği yok çünkü” diye cevap verdi ve tartışmayı kapattı.

CHP’Lİ IŞIK: “ HÜNKÂR ÇAYIRINDA YANLIŞTAN DÖNÜLSÜN!”

Gündem maddelerinin görüşülmesi ve karara bağlanmasının ardından gündem dışı olarak söz alan CHP’li Meclis Üyesi Salih Işık, Fatih Sultan Mehmet Han gibi bir cihan imparatorunun son nefesini verdiği tarihi yer olan Hünkar Çayırı’nın eğitim alanı olarak bir özel vakfa verilmesinin büyük  bir ayıp ve yanlış karar olduğunu belirterek, “ Bu yanlıştan dönülmek bir erdemliliktir” diyerek 1946 yılında 4 milyon m2 lik bir büyük alan olan burasının gide gide küçültüldüğünü ve bazı kurumlara peşkeş edildiğini söyledi ve burasının satılmaması gerektiğini belirtti. Işık, partisinin bu konudaki görüşünü belirten basın açıklamasını da Melis’te okudu.

KÖŞKER: “ HÜNKÂR’A BİZ SAHİP ÇIKTIK!”

CHP’li Işık’ın Hünkâr Çayırı sorusunu ve görüşüne cevap veren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de, “ Hünkâr Çayırı satılıyor diye kamuoyunda son günlerde belediyemizi zan altında bırakan açıklamalar yapıldı. Bu doğru bir şey değil. Hünkâr Çayırı’nın bir yere gittiği yok. Yanındaki DMO arazisi satılıyor denseydi durum değişirdi. DMO’nun bizimle alakası ve ilişki yok. Biz Hünkâr Çayırı’nın bulunduğu 20 dönümlük alanı Gebze Belediyesi olarak 60 dönüme çıkartarak buraya sahip çıktık ve çıkacağız. Göreve geldiğimiz günden itibaren biz Fatih’in ruhaniyetini yaşatmak için çalışmalar yaptık bunu herkes biliyor. Fatih’in Fermanları adlı kültür eserimiz biliniyor. Hünkâr Çayırı’nın bir yere gittiği yok ve sattırmayız. Burası yeniden düzenlenerek içinde kütüphane açarak koruma altına alacağız” dedi.

FUAR ALANINDA İMALAT YAPTIRMAM!

Daha sonra gündem dışı söz alan Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Fahrettin Bostan, “ Gebze’ye kurulacak olan Mermerciler Fuarı’nda imalat yapılacak. Bütün işaretler ve gelişmeler bu yönde. Eğer imalat yapılmazsa ben herkesten burada özür dileyeceğim sözlerine de Başkan Köşker, “ “Fahrettin Bey. Kesinlikle burada imalat söz konusu olamaz. Ben buna izin vermem” dedi. Konuşmaların ardından Başkan Köşker, Meclis oturumunu 1 Şubat 2018,  Perşembe günü toplanmak üzere kapattı.

Haber: Yılmaz IŞIK/ Fotoğraflar: Gencay TAŞCI

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52