Muharrem İnce Gebze'de basınla buluştu!

Gebze’de basın mensupları ile bir araya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlerini açıkladı.

banner96

Muharrem İnce Gebze'de basınla buluştu!

Gebze’de basın mensupları ile bir araya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlerini açıkladı.

30 Ocak 2023 Pazartesi 15:42
Muharrem İnce Gebze'de basınla buluştu!
banner22

Gebze’de basın mensupları ile bir araya gelen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşlerini açıkladı.

İnce yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Dün Erdoğan’ın bir açıklaması var kronometreyi diyor sıfırladık 2018’de. Yani 3’ncüye aday olmasıyla ilgili konuşuyor. Kronometreyi sıfırladık diyor. Bu doğru bir yaklaşım değil. Yani yeni bir devlet mi kurdun da kronometreyi sıfırladın. Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden mi kurdun? Ama sıfırladığın çok şey var biliyorum. Liyakatı sıfırladın, liyakat diye bir şey yok Türkiye’de. Yazılıda 90 alan 40 alıyor mülakatta eleniyor. Hukuku sıfırladın, adaleti sıfırladın. Sokakta bir Allah’ın kulu mahkemelere, yargıya güvenmiyor. Hazine’yi sıfırladın, eksi bakiye. Devletin itibarını yerle bir ettin.

Devletin hiçbir kurumuna itibar kalmadı. Ne ÖSYM’ye güvenen var, ne TÜİK’e güvenen var, ne Merkez Bankası’na güvenen var. Gençlerin umudunu sıfırladın, herkes yurt dışı hayali kuruyor. Eğitimi sıfırladın. Tarımı sıfırladın, paraları sıfırladın. Tüm bunları sıfırladığın doğru. Ama kronometreyi sıfırlama hakkı sana verilmez. Evet bunları sıfırladın. Yani kronometre sıfırlanmadı, maç bitmedi ama sen uzatmaları oynuyorsun. Seçimde sıfırlanacaksın bunu hepimiz biliyoruz.

Şöyle bir bakalım sayın Bahçeli 2014’de seçilince sayın Erdoğan “Ya dedi bu Cumhurbaşkanı Anayasa’ya uymuyor bari Anayasa’yı Cumhurbaşkanı’na uyduralım.” 2017 değişikliğiyle Anayasa, Cumhurbaşkanı’na uyduruldu. Partili bir Cumhurbaşkanımız oldu artık. Hem parti başkanı, hem Cumhurbaşkanı. Fakat 2017’deki değişiklikte bir şey unutulmuş. Bakın 2007’de sayın Abdullah Gül Cumhurbaşkanı seçildi. Ama 2012’de 19 Ocak’de bir değişiklik yapıldı. Aynen açık açık şu yazıldı. Cumhurbaşkanı 7 yıllığına seçilir ve 1 kere seçilir. Altını kalın kalemle çizdiler.

2017’deki değişiklikte çok net Cumhurbaşkanı kendisi feshederse Meclis’i 2’ciye seçilemez. Parlamento’nun gitmesi lazım. Muhalefet buna ses çıkarmıyordu. Bu muhalefet zaten Erdoğan sevicidir. Eğer Erdoğan’ın illa aday olmasını istiyorlarsa sayıyı 360’a tamamlamalılardır. Meclis seçime götürmelidir yoksa aday olamaz.‘Biz buna aday olamaz dersek mağdur olur’. Böyle siyaset olmaz. Mağdur olur, oyu artar, azalır diyemem. O ayrı bir iş. Önemli olan Anayasa’ya uymaktır. Herkesi uyarıyorum başta n da YSK üyelerini uyarıyorum. Bunun vebali vardır. Gün döner, hesap döner bunun hesabını verirsiniz. Anayasa’yı ihlal suçlamasıyla suçlanırsınız. Bunun vebali var.

Bu şartlarda aday olamaz, mümkün değil. ‘Efendim biz bunu komisyon raporuna yazdık. Komisyon raporuna yazman, yönetmelik çıkarman, yasa çıkarman, genelge çıkarman işe yaramaz. Normal hiyerarşisinde en üstte Anayasa vardır. Anayasa’ya uygun mu değil mi? Anayasa’ya uygun değil. Yaptığınız işi düzgün yapmamışsınız. Zamanında eksik yapmışsınız. Anayasa’ya uymak hepimizin görevidir, hepimizin sorumluluğudur.Bunun vebali var tekrar uyarıyorum. Kimi uyarıyorum ? Karşı tarafa bakıyorum iktidar böyle Anayasa tanımaz. Karşı tarafa bakıyorum devrim kanunlarını kaldıracağız diyenler var. Türklüğü yok edeceğiz diyenler var. En son Atatürk’e ve İsmet Paşa’ya faşist diyen CHP milletvekili var.

Sonra utanmadan twitini siliyor. Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar kıyamet alameti bunlar. Muharrem İnce CHP’den istifa etmiş, CHP milletvekili Atatürk’e ve İnönü’ye faşist diyor. Utanmadan bu adamı milletvekili yapıyorlar. Tekrar listeye koyarlarsa da şaşırmam. Atatürk’e faşist diyenler, kefere diyenler, Dersim katliamcısı diyenler, Mustafa Kemal diyenler, fetöcüsü, pkklısı, Atatürk düşmanları ne kadar varsa hepsi dolmuşlar içeriye. Parsel parsel satın almışlar Atatürk’ün partisini. Yazıklar olsun.

Hele o milletvekillerine, size sesleniyorum görev başındaki milletvekilleri size. 90 taneniz listeye giremeyeceksiniz. Şimdi gıkınızı çıkarmıyorsunuz ya yeniden listeye girmek için. Sakın ha listeye konulmadığınız zaman konuşmayın. Ya şimdi konuşun ya da hep susun.

Cumhurbaşkanlığı’na aday olacağız. Memleket Partisi’nin yakında üyelerinin önüne sandık koyacağız. Cumhurbaşkanı adayını üyeler seçecek. Ben de aday adaylarından biri olacağım. 100 bin imza ile aday olabiliyoruz biz tabi. Hem Hazine yardımı almıyoruz, hem de 1 milyona yakın devlete para vereceğiz aday olmak için. Toplantıya Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç, Gebze İlçe Başkanı İsmail Aşak, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.
 

banner44
Son Güncelleme: 30.01.2023 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52