15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Bursa Gençlik Platformu üyeleri, 15 Temmuz şehitlerini andı

banner96

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Bursa Gençlik Platformu üyeleri, 15 Temmuz şehitlerini andı

11 Temmuz 2017 Salı 15:09
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
banner22

BURSA (AA) - Bursa Gençlik Platformu üyeleri, geçen yıl 15 Temmuz'da darbe girişiminde şehit olanları andı.

Bursa'daki birçok sivil toplum kuruluşunun gençlik yapılanmasını barındıran Bursa Gençlik Platformunun üyeleri, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Bursa Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü avukat Mustafa Çetin, Türkiye'nin bir yıl önce 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı millete ve devlete ihanet şebekesi Fethullahçı Terör Örgütü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış terörist unsurların darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kaldığını anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meydanlara inme çağrısı üzerine 81 ildeki gençlik kuruluşları olarak meydanlara indiklerini dile getiren Çetin, şunları kaydetti:

"Ülkesini, bayrağını ve milletini seven, göğsünde iman nurunu taşıyan gençler olarak darbeye ve darbecilere 'dur' dedik. Birçok kardeşimiz alçakların kurşunlarına hedef oldu. Buradan vatanı, milleti ve devleti için gözünü kırpmadan göğsünü cuntacıların uçaklarına, tanklarına siper ederek şehadet şerbetini içen askerimize, polisimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, halen tedavi gören yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz."

Çetin, 15 Temmuz gecesi, terör örgütü FETÖ ve onun arkasındaki şer odaklarının milleti hesaba katmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Milletimiz milli iradesine sahip çıkmış ve bu oyunu bozmuştur. Bundan sonra da bozacağından hiç şüphe yoktur. Hasılı, ülkemizi, cumhurbaşkanımızı, meclisimizi kısacası milli iradeyi hedef alan her girişimin neticesinin aşikar olduğu nazarından hareketle terör ve destekçilerinin hain planlarının artık bu ülkede işlemeyeceği idrakiyle hareket etmelerini diliyor, Allah'tan yüce milletimize bir daha böyle acılar yaşatmamasını niyaz ediyoruz."

banner44
Anahtar Kelimeler:
Bursa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52