15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Yalova, Kütahya ve Bilecik'te şehitlikler ziyaret edildi, Kur'an-ı Kerim okundu

banner96

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Yalova, Kütahya ve Bilecik'te şehitlikler ziyaret edildi, Kur'an-ı Kerim okundu

11 Temmuz 2017 Salı 15:57
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
banner22

BURSA (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Yalova, Kütahya ve Bilecik'te şehitlikler ziyaret edildi.

Yalova Şehitliği ve Yalova Polis Şehitliği'ndeki törenlerde, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından törene katılan protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil bıraktı, Kuran-ı Kerim okundu.

Törene katılan Vali Tuğba Yılmaz, şehit aileleriyle ilgilendi.

Yalova Belediye Başkan Vekili Jülide Güler, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, İl Müftüsü Turgut Açari, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel'in de katıldığı törende, ilçe belediye başkanları ve şehit yakınları ile çok sayıda kişi hazır bulundu.

Öte yandan, AK Parti Yalova İl Gençlik Kolları üyeleri, 15 Temmuz şehitleri için yazdıkları mektupları, ailelerine postaladı.

Yalova PTT Başmüdürlüğünde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Karamercimek, 15 Temmuz gecesi vatan için gözlerini kırpmadan şehit olanları minnetle andıklarını söyledi.

Karamercimek, "15 Temmuz gecesi vatan savunması için bir desten yazan şehitlerimizin ailelerine yazdığımız 250 mektubu, Türkiye'nin dört bir yanına gönderdik." dedi.

Mektuplardan birinde, "O gece bizler de şehadet şerbetini içmek için çıkmıştık sokaklara. Ancak onlar kadar şanslı olamadık. Çünkü onlar şu an peygamber sancağı altındalar ve arkalarında tertemiz bir vatan bıraktılar. Biliyoruz, siz baktığınız her yerde onu görüyorsunuz. Her yemekte onun için sofraya bir tabak daha koyuyorsunuz. Her şeyden onun o cennet kokusunu alıyorsunuz. Her gece onunla beraber uyuyor, her sabah onunla uyanıyorsunuz ama sakın ola bir yanınızı eksik hissetmeyin. Çünkü bizler varız." ifadeleri kullanıldı.

- Kütahya

Kütahya'da da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri İshak Gazel, Vural Kavuncu ve Ahmet Tan, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bülent Tatkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve halk Hava Şehitliği'ni ziyaret etti.

Burada, Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından dua edildi. Daha sonra şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Zaman zaman duygusal anların yaşandığı ziyarette, kamp için Kütahya'da bulunan İstanbul Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, mezarların başında Kur'an-ı Kerim okudu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Ulu Cami'de de şehitler için mevlit okundu.

- Bilecik

Bilecik'te de Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muammer Ergaş, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş ile şehit yakınları ve gaziler, şehitliği ziyaret etti.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı askerlerince yapılan saygı atışı ve saygı duruşunun ardından protokol üyeleri, şehitliğe çiçek bıraktı.

İl Müftüsü Necati Akkuş'un okuduğu duanın ardından şehitlik defterini imzalayan Büyükakın, 15 Temmuz gecesi yaşananları hatırlattı.

Ülkeyi, milleti, demokrasiyi, aydınlık geleceği yok etmek isteyen vatan hainlerinin o gece harekete geçtiğini hatırlatan Büyükakın, şunları kaydetti:

"Milletin silahlarını bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulundular. Ancak, milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak, onları başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretiyle, dirayetiyle, kararlı ve dik duruşuyla tarih yazdı. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, kalplerimizdeki yerlerini her zaman muhafaza edecek. Bu duygularla, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliği için geçmişte olduğu gibi günümüzde de hayatlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum."

Merkez Şerifpaşa Camisi'nde de şehitler için mevlit okutuldu.


banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52