19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Elban mesajında, 19 Mayıs'ın,...

banner96

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Elban mesajında, 19 Mayıs'ın,...

18 Mayıs 2017 Perşembe 18:47
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
banner22

BİLECİK (AA) - Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Elban mesajında, 19 Mayıs'ın, birlik ve beraberliği, azim ve kararlılığı, cesaret ve kahramanlığı, istiklal ve istikbal arzusunun simgelendiği en önemli ve en anlamlı günlerden biri olduğunu ifade etti.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasının, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu belirten Elban, şunları kaydetti:

''Türk milleti bu tarih ile birlikte makus talihini tersine döndürmeye başlamış, esaret altında yaşanamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet bağımsız kalacağını tüm dünyaya haykırmıştır. Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Gençleri, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, araştıran, teknolojiyi en iyi biçimde kullanabilen, milli ve manevi değerlerimize bağlı, çağdaş ve üretken fertler olarak yarınlara hazırlamak temel önceliğimizdir. Atalarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin ve yetişmenize katkısı olan herkesin güvenine layık olacağınıza eminim."

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin, bağımsız kalacağını ve bağımsızlığını ilelebet sürdüreceğini tüm dünyaya en güçlü şekilde bir kez daha gösterdiği 19 Mayıs'ın 98'inci yıl dönümünü ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Bu anlamlı günün, sadece Türk milletinin değil, bütün mazlum milletlerin mücadele azimlerinin de ateşlendiği bir gün olarak tarihin altın sayfalarındaki yerini aldığını aktaran Eldemir, şu ifadeleri kullandı:

''Cumhuriyet tarihimizin miladı olan bu adımla birlikte, milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin sergilendiği kurtuluş mücadelesi başlatılmış, vatanın bağımsızlığının sağlanması uğrunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Gençlerimiz ecdadımızın kahramanlık ve fedakarlıklar sonucu bağımsız kılarak bizlere emanet ettiği cennet vatanımızı, ecdadının güvenine layık olarak tarihlerinden aldıkları güç ve ilhamla çok daha ileri noktalara taşıyacaklardır. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, kuruluşunun 100. yılında dünyanın ekonomik olarak en büyük ilk 10 ülkesi arasına girme yolunda istikrarlı bir şekilde yürüyen Türkiye Cumhuriyeti'nin bu hedefe ulaşmada en büyük gücü olmaya devam edeceklerdir.''

Belediye Başkanı Selim Yağcı da Türk milletinin ve gençliğinin 19 Mayıs 1919'da gösterdiği büyük ruhu tekrar göstererek, aynı ruh ile 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği gençlerin, ülkenin sadece zenginliği değil aynı zamanda dinamizmin ve değişim potansiyelinin de kaynağı olduğunu ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

''Tarihini bilen, özüne sahip çıkan, ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler tarihin sonuna kadar var olmayı başaracak olan milletlerdir. Özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, kendi toplumunun değerlerinden ve evrensel doğrulardan haberdar olan ve hayatın güçlüklerinin üstesinden gelebilecek, donanımlı ve yetenekli gençler yetiştirmek elbette ki çok önemli unsurdur. Bu sayede büyük önderin gösterdiği çağdaş uygarlığın üstüne çıkma hedefine ulaşacağımıza inanıyorum.''

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52