"Bilişim ve Metal Teknolojisi üzerine Pratik Uygulamalar" projesi

SAKARYA (AA) - Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı, "Bilişim ve Metal Teknolojisi Üzerine Pratik Uygulamalar" projesi yaygınlaştırma toplantısı yapıldı.Özkum Park’ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından...

banner96

"Bilişim ve Metal Teknolojisi üzerine Pratik Uygulamalar" projesi

SAKARYA (AA) - Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı, "Bilişim ve Metal Teknolojisi Üzerine Pratik Uygulamalar" projesi yaygınlaştırma toplantısı yapıldı.Özkum Park’ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından...

31 Mayıs 2017 Çarşamba 16:15
banner22

SAKARYA (AA) - Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı, "Bilişim ve Metal Teknolojisi Üzerine Pratik Uygulamalar" projesi yaygınlaştırma toplantısı yapıldı.

Özkum Park’ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Ulusal Ajansına sunulan ve kabul edilerek hibe desteği almaya hak kazanan "Bilişim ve Metal Teknolojisi üzerine Pratik Uygulamalar" projesi yaygınlaştırma sunum toplantısının açılışında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede konuşma yaptı.

"Bilişim ve Metal Teknolojisi üzerine Pratik Uygulamalar" isimli proje ile Türkiye Ulusal Ajansı'ndan 54 bin 557 avro hibe desteği aldıklarını belirten Dede, "Öğrencilerimiz bu vesile ile Avrupa'da staj imkanı elde ederek, farklı kültürleri tanımış, AB bilinci kazanmış, mesleki gelişimlerini artırmışlar, yabancı toplumlara karşı hoşgörü kazanmış, dil gelişimlerine katkı sağlamışlardır." dedi.

Öğretmenlerin çağın gerekliliği olan teknolojik donanımlarını tanıma imkanı bulduğunu ifade eden Dede, öğretmenlerin Avrupa standartlarında yeni bilgi ve beceriler kazanarak mesleki yeterliliklerini artırdıklarını anlattı.

Projenin ilçede örnek olacağı, birçok projeye öncülük edeceği ve bölgenin iş gücü piyasasını da destekleyeceğini dile getiren Dede, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Projemiz kapsamında katılımcı öğretmen ve öğrencilerimiz eğitimlerinin niteliğini içeren uluslararası geçerliliği olan 'Europass Hareketlilik' ve 'Europass CV' belgelerini almaya hak kazanmışlardır. Öğrencilerimiz bu sertifikaları iş hayatına atılma öncesinde CV'lerinde önemli bir detay olarak kullanabilecek, öğretmenlerimiz ise mevcut CV'lerini daha güçlü hale getirebileceklerdir. Söz konusu belgeler, katılımcılara gelecekte yine benzer projelerde daha üst düzeyde eğitim alma fırsatı sağlayacak olup, öğretmenlerimizin mevcut özgeçmişlerini güçlendirme olanağı sunacak, öğrencilerimiz açısından ise iş bulma ve istihdam piyasasına katılma sürecinde diğer rakiplerinin arasından sıyrılma imkanı sağlayacaktır."

Programın sonunda öğrenci ve öğretmenlere katılım sertifikası verildi.

banner44
Anahtar Kelimeler:
ProjeSapancaMilli Eğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52