Bursa'da ''Engelsiz Sokak Festivali'' düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle ''Engelsiz Sokak Festivali'' gerçekleştirildi.Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merinos...

banner96

Bursa'da ''Engelsiz Sokak Festivali'' düzenlendi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle ''Engelsiz Sokak Festivali'' gerçekleştirildi.Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merinos...

11 Mayıs 2017 Perşembe 16:30
Bursa'da ''Engelsiz Sokak Festivali'' düzenlendi
banner22

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Engelliler Haftası nedeniyle ''Engelsiz Sokak Festivali'' gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merinos Parkı'nda engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları, özel rehabilitasyon ve özel bakım merkezlerinden oluşan 45 kurumun katılımıyla düzenlenen programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, AK Parti il yöneticileri, eski Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Bursa Kent Konseyi üyeleri, Bumep eğitmenleri ve öğrencileri, kamu ve sivil toplum kuruluşlarından yöneticiler, engelli ve kadın derneklerinin, huzurevleri ve rehabilitasyon merkezlerinin temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Program, Alacahırka Çocuk ve Gençlik Merkezi işaret dili korosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Festivalde konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, vatandaşlar için sokak festivalini düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Engelli bireylerin de engelsiz bir şekilde her türlü faaliyette bulunabileceğini belirten Altepe, ''Ülkemiz hızla gelişiyor ve büyüyor. Bizler de sağlıklı birey ve toplumları oluşturarak sağlıklı şehirleri kuruyoruz. Eskiden engelli kardeşlerimiz evlerde saklanıyor, toplumdan gizleniyorlardı. Aileler de büyük sıkıntı çekiyordu. Artık her alanda geliştik. Şehirlerimiz engellilere göre dizayn ediliyor. Tüm düzenlemeler engelliler göz önüne alınarak yapılıyor. Her insan yaşlandıkça birer engelli oluyor. Bu yüzden yaşlı ve engellilerimize karşı her türlü hizmeti yapmaya gayret ediyoruz. Engelli kardeşlerimizin toplum içinde rahatlıkla yaşayabilecekleri donanımları oluşturuyoruz." ifadesinde bulundu.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, ''Artık engelliler evlerinde hapis hayatı yaşamıyor, sokaklara çıkarak hayatın içerisinde yer alıyor. Tüm kurumlar el birliğiyle büyük çaba sarf ediyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Alacahırka Çocuk Korosu dinleti sundu. Daha sonra protokol ve konuklar tarafından kurdele kesimiyle festival sokağı ziyarete açıldı. Program daha sonra illüzyon gösterisi, konserlerle devam etti.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52