Çeker: Bakanlıkları göreve davet ediyoruz

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, basın yayın organlarına gönderilen asılsız iddialara tepki gösterdi. Başkan Çeker, asılsız iddiaları ortaya atanların fetö taktiği ile hareket ettiklerini ve iddia sahibi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

banner96

Çeker: Bakanlıkları göreve davet ediyoruz

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, basın yayın organlarına gönderilen asılsız iddialara tepki gösterdi. Başkan Çeker, asılsız iddiaları ortaya atanların fetö taktiği ile hareket ettiklerini ve iddia sahibi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

20 Kasım 2020 Cuma 10:51
Çeker: Bakanlıkları göreve davet ediyoruz
banner22

 Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi Başkanı ve Kamu-Sen Denetim Kurulu Üyesi Ömer Çeker, Kocaeli Üniversitesi İşyeri Temsilcisi Ömer Koyuncu hakkında basın yayın organlarına gönderilen haberlere tepki gösterdi. Başkan Çeker, iddiaların elle tutulur bir yanının olmadığını belirtti. Basın yayın organlarını yanıltanlara karşı yaptığı basın açıklamasında, “ Basın yayın organlarımızda sistemli bir şekilde e-mail yoluyla gönderilen haberleri okuyunca kirli ellerin bir yerlerden sendikamızın hak arama mücadelesini perdelemeye çalışma girişimi olarak değerlendirdik. Yalnızca biz değil, filyasyon ekipleri içerisinde bulunan sağlık çalışanlarımız ve güvenlik güçlerimizde tövbet altında bırakılmıştır” dedi.

Başkan Ömer Çeker, “ Kocaeli Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilcimiz Ömer Koyuncu’nun Covid-19 testinin pozitif çıkmasına karşın yaptığımız işyeri temsilcileri toplantımıza katıldığı iddiası kesinlikle iftiradır. Bu bir Fetö taktiğidir. İşyeri temsilcileri toplantımız 16 Kasım Pazartesi günü değil, 7 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilmiştir. Tabi bu kumpası kurgulayanlar bizim haberleri gündem yoğunluğu nedeniyle bir hafta sonra gönderdiğimizi hesaplayamadılar. Tamamen düzmece olan iddialarda bir diğer yalanı ise mekan konusundadır. Welborn Otelde değil, Maide Restorantta gerçekleştirilmiştir. Temsilcimiz Ömer Koyuncu ise toplantıdan 5 gün sonra rahatsızlanarak test yaptırmıştır. Yani toplantıya geldiğinde herhan gibi bir rahatsızlığı da yoktu” dedi. 

Başkan Çeker açıklamasının devamında, “ Böylesi bir dönemde kim pozitif sonuç ile bir toplantıya katılır. Bunu iddia edenlerin akıl sağlıklarından şüphe ederiz. Kaldı ki, test sonucu pozitif çıkan kişilerle ilgili filyasyon ekipleri başta olmak üzere her gün emniyet güçlerimizde sürekli ikametlerinde denetim yapmaktadırlar. Bu durumun ne kadar ciddi olduğunu en iyi bilen bir meslek grubu çalışanı olan işyeri temsilcimiz Ömer Koyuncu ve sendikamız olarak böylesi bir sorumsuzluğa imza atması mümkün değildir. Bu iddiaları ortaya atan veya atanlar hakkında Sağlık Bakanlığımızı göreve davet ediyoruz. Eğer iddialar doğru ise gerekli tüm yaptırımlara razıyız. Ancak bunun tam tersi ise sorumlular hakkında yasal yaptırımların yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Başkan Çeker, “Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi olarak son günlerde sağlık çalışanlarımızın hak ve menfaatleri ile halkımızın sağlığının tehlikeye atılmasına neden olacak idarelerin uygulamalarına karşı çıkmamızdan dolayı birileri rahatsız olduğu apaçık ortadadır. Çalışanların haklarını arayamayan, üstü kapalı sözlerle geçiştirerek çakma müdürler ile kol kola gezen kriptoların iddialarıdır. Yine bu olayın farklı bir boyutu ise hasta mahremiyetine karşı bir tecavüzdür. Sağlık Bakanlığımızın veya Sağlık Müdürlüğümüzün böylesi bir bilgiyi kamuoyuna verebileceklerini düşünmüyoruz. Vermeleri de mümkün değildir. “Ahmet Duman,  [email protected]” adresinden basın yayın organlarına gönderilen düzmece haberin IP incelemesi sonucunda kimler tarafından hangi mekandan gönderildiği incelemeler sonucunda tespit edilecektir. Kamuoyunu böylesi bir konu nedeniyle meşgul etmemizden de hicap duyuyorum. Dün olduğu gibi bundan sonra da sağlık çalışanlarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz” dedi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52