Cezaevi müdürüne silahlı saldırı davası

- Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Aktürk'ün hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin davada, 5'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi

banner96

Cezaevi müdürüne silahlı saldırı davası

- Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Aktürk'ün hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin davada, 5'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi

03 Mayıs 2017 Çarşamba 15:01
Cezaevi müdürüne silahlı saldırı davası
banner22

KOCAELİ (AA) - Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktürk'ün yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin davada, 5'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Tuncer Sobacı ve Özgür Tecer ile tutuksuz sanık Ş.D. ve sanık avukatları hazır bulundu. Diğer tutuklu sanıklar Mustafa Taştan, İdris Demirel ve Mehmet Ayhan ise duruşmaya SEGBİS üzerinden katıldı.

Sanık Sobacı'nın avukatı Mehmet Sarı, müvekkilinin araç çaldığına dair delil bulunmadığını ve suç tarihinde Ankara'da olduğunu öne sürerek, Sobacı'nın tahliye edilmesini istedi.

Sanık Taştan'ın avukatı Ganican Emin Yılmaz da müvekkilinin diğer sanıklarla ne şekilde irtibat kurduğunun kanıtlanamadığını ileri sürerek, müvekkili Taştan'ın kendisine birçok ödül veren cezaevi müdürüne husumet beslemesinin mümkün olmadığını iddia etti.

Söz verilen sanıklar ise suçsuz olduklarını savunarak, tahliyelerini istedi.

Cumhuriyet savcısı, olayda kullanılan aracın çalınmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma evrakının akıbetinin sorulmasını ve sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, olayda kullanılan 06 ABB 16 plakalı aracın çalınmasına ilişkin soruşturma evrakının akıbetinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını sorulmasına, Hava Sobacı'nın tanık olarak dinlenmesine ve sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet Aktürk, 16 Haziran 2015'te, görev yaptığı cezaevine giderken İzmit ilçesi Yeşilova kavşağında aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaralanmıştı. Aktürk, şoförü tarafından kaldırıldığı Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Soruşturmayı yürüten ekipler, 17 Haziran'da saldırıda kullanıldığı belirlenen sahte plakalı otomobili olay yerine yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki tarlada terk edilmiş halde bulmuştu. Emniyet Müdürlüğünce zanlıların yakalanması için kurulan ve istihbarat, terör, asayiş, kaçakçılık, muhabere ve olay yeri inceleme birimleri elemanlarından oluşan özel ekibin çalışmaları sonucu farklı illerde yapılan operasyonda gözaltına alınan 14 zanlıdan 6'sı tutuklanmıştı.


banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52