Edirne'deki darbe girişimi davası

- FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi

banner96

Edirne'deki darbe girişimi davası

- FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi

11 Temmuz 2017 Salı 15:53
Edirne'deki darbe girişimi davası
banner22

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 askerin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nden Edirne Adliyesine getirilen tutuklu sanıklar, duruşma salonuna alındı. Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, eski Tuğgeneral Arı'nın yanı sıra diğer tutuklu sanıklar Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan ve Oğuzhan Çelik ile 14 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Tutuklu sanıklar İsmet Sezgin ve Kağan Kaya ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlandı.

Sanıklardan Oğuzhan Çelik, 15 Temmuz'da darbe girişimini destekleyici hiçbir emir vermediğini öne sürerek, ''Geçmişte bu yapı içerisinde bulunmuştum fakat daha sonra yapının kendi içerisindeki insanlara yaptığı dayatmacı ve baskıcı hareketleri görünce ayrılmaya karar verdim. Savcılıktaki ifademde de yapı içerisinde olduğunu düşündüğüm kişileri teşhis ettim. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum ve tahliyemi talep ediyorum.'' diye konuştu.

Darbeci askerlerin hazırladığı sözde görevlendirme listesinde ismi "sıkıyönetim komutanı" olarak geçen eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Arı ise mahkemede bulunan tüm sanıkların suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Arı, "Şahsım ve arkadaşlarım için tahliyemi talep ediyorum.'' dedi.

Sanıkların savunmalarının ardından mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarının taleplerini dinledi.

Savcının savunma ve taleplerin incelenmesi için süre istemesi üzerine duruşma ertelendi.

- Ceza istemi

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe girişimine ilişkin 8'i tutuklu 22 askerin "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve yasama organını ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52