Elektrikli bisikletle "sinek avlıyorlar"

- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları kapsamında oluşturulan elektrikli bisikletli ekipler, sinek üreme noktalarına müdahale ediyor

banner96

Elektrikli bisikletle "sinek avlıyorlar"

- Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları kapsamında oluşturulan elektrikli bisikletli ekipler, sinek üreme noktalarına müdahale ediyor

12 Temmuz 2017 Çarşamba 15:59
Elektrikli bisikletle
banner22

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları kapsamında oluşturulan elektrikli bisikletli ekipler, sinek üreme noktalarını ilaçlıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ilaçlama hizmetleri kapsamında ilk kez bu yıl kadroya katılan elektrikli bisikletli ilaçlama ekiplerinin, ilaçlama hizmetlerinin daha kısa zamanda daha çok noktada gerçekleştirilmesine olanak sağladığı belirtildi.

Elektrikle çalışan ve yanlarında ilaçlama tankı bulunan çevre dostu bisikletlerle tüm sokak aralarındaki karasinek üreme noktalarının sık ve daha pratik şekilde ilaçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm Türkiye'ye örnek teşkil eden ve halen 14 farklı noktada çalışmalarını sürdüren elektrikli bisikletli ilaçlama ekibinin sayısının da zamanla artırılması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesinin daha yaşanabilir şehir Bursa'yı oluşturma hedefi doğrultusunda, halk sağlığını önemseyen bu çalışmayla karbon emülsiyonunun düşürülmesi ve çevre sağlığının korunması amaçlanıyor."

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ilaçlama çalışmalarının, 234 personel ve 94 ilaçlama aracını kapsayan Türkiye'nin en büyük ilaçlama kadrosu tarafından yürütüldüğü aktarılan açıklamada, "Sivrisinekle mücadelede yaklaşık 50 bin larva üreme noktası, mart ayı başından bu yana 15 gün aralıklarla ilaçlanmaya devam ediliyor. Karasinek ilaçlaması olarak da il genelindeki karasinek üreten tüm çöp konteynerleri, ahırlar ve benzeri alanlar haftada iki kez ilaçlanıyor." denildi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52