İçişleri Bakanımız Soylu:"Trafik Motosikletleri Teslim Töreni'ne" katıldı.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla bugün İstanbul’da “Trafik Motosikletleri Teslim Töreni” gerçekleştirildi.

banner96

İçişleri Bakanımız Soylu:"Trafik Motosikletleri Teslim Töreni'ne" katıldı.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla bugün İstanbul’da “Trafik Motosikletleri Teslim Töreni” gerçekleştirildi.

03 Aralık 2018 Pazartesi 19:22
İçişleri Bakanımız Soylu:"Trafik Motosikletleri Teslim Töreni'ne" katıldı.
banner22

Törene ayrıca İçişleri Bakan Yardımcımız Sayın Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Salih Karataş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile birçok emniyet personeli katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada “Trafik alanında da Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planını hazırladık. Bu planda 2020 yılında trafik kazaları neticelerinde ölümleri yüzde 50 oranında azaltmayı kendimize hedef olarak belirledik. Dikkat etiğimiz ikinci nokta yasal mevzuat alanındadır. Kanunsuz, hukuksuz yapılan hiç bir işin sürekliliği olmaz ve o işten de verim alınmaz. Onun için yasal düzenlemelere protokollere ağırlık verdik. Üçüncü nokta olarak da kapasitemizi attırıyoruz. Hem personel, hem ekipman ve araç gereç, hem de dijital teknoloji anlamında önemli yatırımlar yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Aldığınız karar ne kadar isabetli olursa olsun bunu sahada uygulayacak insana ve ekipmana ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Emniyet bünyesinde personel sayısının artacağını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Trafik personelimizin hem sayısını artırmaya hem de uzmanlaşmalarına ağırlık verdik. Arkadaşlarımıza özel eğitimler veriyoruz. Bu eğitimleri Mersin, Eskişehir gibi ana eğitim merkezlerinde gerçekleştiriyor ve trafik polislerimizin eğitimli bir şekilde göreve başlamalarını sağlıyoruz. Trafikte görevli arkadaşlarımızı başka birimde de görevlendirmemeye gayret gösteriyoruz. Sürücü belgesi ve pasaport işlemlerini Nüfus Müdürlüklerine araç tescil işlemlerini de noterlere teslim etmiştik. Bu birimlerden boşa çıkan arkadaşlarımızı da trafik hizmetlerinde görevlendirdik ve personel sayımızı artırdık. Önümüzde ki günlerde toplam 6 bin 600 personel daha emniyet teşkilatımıza katılacak. Bu personelimizin de bin 500 tanesini tekrar trafiğe vereceğiz. Özelikle İstanbul'a 400, 500 sadece şehir içi trafik polisi nakledeceğiz” diye konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya burada yaptığı konuşmada “Trafik ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunlarından birisi ve belki de değişmez birincisi. Böyle devasa bir sorunun çözümünde denetimin ne denli rolü olduğunu ve ne denli caydırıcı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bu denetim faaliyetlerinin çok daha kaliteli, günün şartlarına ve teknolojisine uygun donanımlı gereçlerle yapılmış olmasının yararını da bilerek Emniyet Teşkilatımızın bu kapsamda modernizasyonu, trafik denetimlerine süreç içerisinde çok büyük katkılar sağlıyor, sağlamaya da devam edecek.” dedi.

Konuşmasının devamında Türkiye genelinde 22.600 civarında trafik polisinin 24 saat esasına göre trafik denetimi ifa ettiğini belirten Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya trafik hizmetlerinde istihdam edilen toplam 6.262 araçla denetim görevlerinin etkili bir şekilde sürdürüldüğüne vurgu yaptı.  

2016’da 199, 2017 yılında 100, 2018 yılında 60 olmak üzere toplam 350-360 civarında motosikleti trafik hizmetlerine kattıklarını dile getiren Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Bugün 224 motosikletimizi Teşkilatımız trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere, 60’ını da kardeş teşkilatımız olan Jandarma Teşkilatının trafik hizmetlerinde kullanılmak üzere teslim ediyoruz.” diye konuştu.

Motosikletle yapılan denetimlerin diğer mobilize denetimlerden çok daha etkili olduğunu belirten Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, “Özellikle büyük kentlerde yoğun trafik içerisinde araçlarla ulaşma ve müdahale imkanlarının çok kısıtlı bulunduğu gerçeğinden hareketle motosikletli trafik timlerinin çok daha etkili ve caydırıcı rolü olduğunu, aynı mahallede birkaç motosikletin en az birkaç katı otomobilden daha etkili görev yaptığını uygulama içerisinden biliyoruz. Dolayısıyla bugün Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine kattığımız 224 motosikletle toplam 1568’e ulaşan motosiklet sayısının Teşkilatımıza son derece önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.​

banner44
Son Güncelleme: 03.12.2018 19:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52