Kalp ve Damar Cerrahisi Okulu

ÇANAKKALE (AA) - Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından hazırlanan "7. Kalp ve Damar Cerrahisi Okulu"nun iki gün sürecek eğitimi Çanakkale'de başladı. Derneğin Yeterlilik Kurulu Başkanı Doç. Dr. Serap Aykut Aka,...

banner96
06 Mayıs 2017 Cumartesi 09:37
Kalp ve Damar Cerrahisi Okulu
banner22

ÇANAKKALE (AA) - Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından hazırlanan "7. Kalp ve Damar Cerrahisi Okulu"nun iki gün sürecek eğitimi Çanakkale'de başladı.

Derneğin Yeterlilik Kurulu Başkanı Doç. Dr. Serap Aykut Aka, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeterlilik kurullarının amacının, eğitimin kalitesini yükseltmek, hastaya daha iyi ve kaliteli hizmet sunabilmek olduğunu söyledi.

İki gün boyunca asistan ve uzman hekimlerin burada eğitim göreceklerini ifade eden Aka, "Daha sonra da yazılı ve sözlü sınavları geçtikleri takdirde sertifika almış olacaklar." dedi.

- Sağlıklı bir kalp için ne yapmalı

Doç. Dr. Aka, kalp hastalıklarında artış yaşandığını belirterek bunun en önemli kaynağının ise diyabetteki artış olduğunu belirtti.

Sağlıklı bir kalbe sahip olmak isteyenlere önerilerde bulunan Aka, şunları söyledi:

"Önce hayatı ve insanları sevmeleri lazım. Pozitif düşünmeliler. Ne iş yaparlarsa yapsınlar mesleklerini severek icra etmeleri gerekir. Çünkü mutluluk birinci şart. Bir de stresten uzak olmak tabiki. Onun ötesinde sağlıklı kalp için beslenme, egzersiz, herkesin bildiği kötü alışkanlıklardan uzak durmak gibi diğer faktörleri sıralayabiliriz."

banner44
Anahtar Kelimeler:
Çanakkale
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52