Karesi'de bilim fuarı

- Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde düzenlenen bilim fuarında öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan 20 farklı proje beğeniye sunuldu

banner96

Karesi'de bilim fuarı

- Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde düzenlenen bilim fuarında öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan 20 farklı proje beğeniye sunuldu

16 Mayıs 2017 Salı 16:43
Karesi'de bilim fuarı
banner22

BALIKESİR (AA) - TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Temel ve Ortaöğretimde Bilim Kültürünün Geliştirilmesine Yönelik Bilim Fuarlarının Düzenlenmesi Protokolü" kapsamında, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesinde bilim fuarı düzenlendi.

Okulun kapalı spor salonunda düzenlenen bilim fuarının açılışına, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, daire müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Burada bir konuşma yapan okul müdürü Mürsel Gündoğdu, yeni uygarlığın en önemli unsurunun bilgi olduğunu söyledi.

Fuarların öğrencilere birçok olumlu katkısı olacağını vurgulayan Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz bu fuarlar sayesinde bilgiye ulaşma, bilgileri kullanarak daha faydalı hale dönüştürme, yeni bilgiler üretme, çağın araçlarını verimli kullanabilme, alet yapma ve sistem kurma, ana dilinin bütün incelikleriyle kendini ifade edebilme, en az ikinci hatta üçüncü bir yabancı dili akıllıca kullanabilme, birlikte çalışabilme, yaşayabilme gibi vasıflar kazanmaktadır. Ümit ediyorum ki fuarımız bütün bu amaçların gerçekleşmesine kapı aralayacak ve öğrencilerimizin ufuklarını zenginleştirecektir. Bu bilinçle düzenlediğimiz bu fuarın hazırlanmasına katkı sunan öğretmen ve öğrencilerimi yürekten kutluyorum."

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da başarıya giden en iyi yolun başarılı olanı taklit etmekten geçtiğini belirterek, "Sonra orijinal işler ile kendinizi ön plana çıkarırsınız. Bu projeler sizin yansımanız. Bilimle uğraşmak için küçük icatlar yapmanız gerekir. Bugün dünya hangi teknolojideyse siz de o düzeydesiniz. İngiltere, Almanya, İtalya biz elektrik konusunda ne biliyorsak onu biliyor. Kim önce davranır patenti alırsa o ülke o marka ile anılacak. Sizlere çok iş düşüyor. Bizler size imkan sunmakla görevliyiz. Yolunuz açık, ufkunuz ilimle dolsun." diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, fuardaki proje stantlarını ziyaret ederek öğrencilerden bilgi aldı.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52