Marketlerde Tüketiciyi yanıltan etiketler yasaklanıyor

Marketlerde etiketlere standart getirecek adım atılıyor. Tüketiciyi yanıltan etiketler kullanılmayacak.

banner96

Marketlerde Tüketiciyi yanıltan etiketler yasaklanıyor

Marketlerde etiketlere standart getirecek adım atılıyor. Tüketiciyi yanıltan etiketler kullanılmayacak.

24 Şubat 2024 Cumartesi 12:30
Marketlerde Tüketiciyi yanıltan etiketler yasaklanıyor
banner22

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketicilerin üst düzeyde korunması için gıda etiketlerinde yeni düzenlemeler getireceklerini duyurdu. Bakan Yumaklı, sağlıklı ve güvenilir gıda için Gıda Kodeksi'nde bir dizi düzenleme yapıldığını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. Bu düzenlemeler arasında gıda etiketlerindeki bilgilendirme standartlarının artırılması, yanıltıcı görsellerin kullanımının engellenmesi ve tüketicileri aldatıcı ifadelerin kullanımına kısıtlama getirilmesi bulunuyor.

Örneğin, içeriğinde çilek bulunmayan bir üründe çilek görselinin kullanılmasına izin verilmeyecek. Aynı şekilde, içinde muz aroması olan bir sütte 'muzlu süt' ifadesi yerine 'muz aromalı süt' ifadesi kullanılacak. Tüketicileri yanıltabilecek ifadelerin kullanımına da sınırlama getirilecek. Bitkisel margarin gibi ürünlerde 'tereyağı keyfi' veya 'tereyağı lezzeti' ifadeleri kullanılamayacak.

Bakan Yumaklı, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak için ALO 174 Gıda Hattı'nın kurulduğunu ve ihbar ve şikayetlerin en geç 15 gün içinde cevaplandırıldığını belirtti. Ayrıca, gıda denetimlerinin düzenli olarak gerçekleştirildiğini ve sahtekarlığa göz yumulmayacağını vurguladı. Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 7.500'den fazla gıda denetçisinin görev yaptığını ifade etti.

Bakan Yumaklı'nın açıklamalarına göre, Türkiye'de gıda güvenliği ve tüketicilerin korunması için yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi ve denetimlerin sıklaştırılması yolunda adımlar atılmaktadır.

banner44
Son Güncelleme: 24.02.2024 12:44
Anahtar Kelimeler:
DüzenlemeEtiketlerMarket
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52