Meteoroloji'den Marmara'ya kar uyarısı!

Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarı geldi. Sıcaklıklar bir anda 10-11 derece birden düşecek., Ankara, Bolu, Bursa için kar alarmı verildi. Marmara dahil dondurucu soğuklar bu hafta yurda girecek ve kar yağışı gelecek. 

banner96

Meteoroloji'den Marmara'ya kar uyarısı!

Meteoroloji ve uzmanlardan peş peşe uyarı geldi. Sıcaklıklar bir anda 10-11 derece birden düşecek., Ankara, Bolu, Bursa için kar alarmı verildi. Marmara dahil dondurucu soğuklar bu hafta yurda girecek ve kar yağışı gelecek. 

12 Aralık 2023 Salı 14:26
Meteoroloji'den Marmara'ya kar uyarısı!
banner22

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bugün (Salı) Kıyı Ege, Balıkesir'in batısı ve Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Orta Akdeniz'in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurdun güney ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.


MARMARA’YA KAR GELİYOR
CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Sıcaklık perşembe cuma lodos ile birlikte 4-5 derece artacak.  Bugün sabah ve gece İstanbul’da sis var. Hafta sonu 8-9 derece azalarak İstanbul 7 dereceye düşer. Cuma günü İstanbul’da kuvvetli yağmur var sıcaklık 18 derece.Sıcaklık pazar günü hızla düşüyor. Marmara Batı ve orta Karadeniz ile İç Anadolu’da 8-9 derece düşer. Pazar Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi Karadeniz’in iç kesimleri kar alır. Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar, Ankara kar görülür. Hafta sonu gelecek soğuk ve yağışlı hava 3-4 günlük. Pazartesi doğuda ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda da kar yapar.


CUMARTESİ PAZARA DİKKAT
Prof. Dr. Şen, “Yarından sonra lodos batıda etkisini gösterecek. Perşembe günü lodos şiddetli olacak. Ama lodosla birlikte sıcaklıklar yükselecek. Marmara’da bazı bölgelerde sıcaklıklar yükselecek. Hava o kadar hızlı değişecek ki perşembe, cuma bu sıcaklık İstanbul’da 17, 18 dereceyken cumartesi günü 10-8 derecelere düşecek. Pazara günü 6 dereceye düşme ihtimali var”

Kaynak Milliyet

 

banner44
Son Güncelleme: 12.12.2023 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52