Motosikletçiler şehit aileleri ve gazileri Çanakkale'de buluşturdu

- Türkiye'nin Renkleri Motosiklet Grupları Birliği üyelerinin organizasyonu ile Çanakkale'de bir araya gelen şehit aileleri ve gaziler, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki şehitlikleri ziyaretleri sırasında dua etti

banner96

Motosikletçiler şehit aileleri ve gazileri Çanakkale'de buluşturdu

- Türkiye'nin Renkleri Motosiklet Grupları Birliği üyelerinin organizasyonu ile Çanakkale'de bir araya gelen şehit aileleri ve gaziler, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'ndaki şehitlikleri ziyaretleri sırasında dua etti

20 Mayıs 2017 Cumartesi 19:20
Motosikletçiler şehit aileleri ve gazileri Çanakkale'de buluşturdu
banner22

ÇANAKKALE (AA) - Türkiye'nin Renkleri Motosiklet Grupları Birliği üyelerinin düzenlediği etkinlikte Çanakkale'de bir araya gelen Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi üyeleri, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki şehitlikleri ziyaret etti.

56 şehit yakını ve gazi, Türkiye'nin Renkleri Motosiklet Grupları Birliği üyelerinin organizasyonu ile İstanbul'dan Çanakkale'ye geldi. Şehit yakınları ve gazilerin araçlarına yolculuk sırasında birlik üyesi 130 motosikletli de eşlik etti.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde toplanan gruptakiler, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Türk Bahçesi'ndeki kabristanları ziyaret eden gruptakiler, dua ettikten sonra 57. Piyade Alayı Şehitliği'ne geçti. Gruptakiler buradaki şehitleri de anarak minnettarlıklarını dile getirdi.

Özgürlük Sürücüleri Motosiklet Grubu Derneği Başkanı Emre Mühürdaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Renkleri Motosiklet Grupları Birliği üyeleri olarak İstanbul'dan yola çıkıp Çanakkale'ye ulaştıklarını söyledi.

Bu ziyarette, canı pahasına ülkelerini savunmak için şehit olanları andıklarını ifade eden Mühürdaroğlu, "Şu anda hür bir yaşam sürmemizi sağlayan şehitlerimizi ziyarete gelmek ve bu şehitlerimizi ziyarete gelirken de bizlere atalarımıza layık birer evlat olarak hiç gözünü kırpmadan savaşa girmiş gazi olmuş, bu vatana evlatlarını feda etmiş şehit ailelerimiz ile şehitlikleri ziyaret ettik. Bizler gazi ve şehit ailelerimizi yakından tanıdıkça bu yolculukta bu kadar güzel insanlar olduğu sürece bu ülkenin sırtının yere gelmeyeceğini anladık." diye konuştu.

- "Biz iki evladımızı vatan için verdik"

Ziyarete katılanlardan Ramazan Sertel de iki oğlunu 8 ay ara ile terörle mücadelede şehit verdiğini vurguladı.

Burada, 102 yıl önce vatan savunmasında şehit olan askerler için dua ettiklerini aktaran Sertel, "Biz iki evladımızı vatan için verdik, yine olsa yine veririz çünkü bu vatan şehit vererek vatan oldu. Elimde olsa yine verirdim. Bu vatan böyle kurtuldu. Biz Bosna'dan serbest göçmen olarak geldik. İki evladımı verdim. Hiç acımıyorum. Vatan sağ olsun." dedi.

Terörle mücadelede iki bacağını ve bir kolunu kaybeden 43 yaşındaki gazi Fatih Düdükçü ise 1995 yılında Hakkari Yüksekova'da operasyona katıldığını anlattı.

Operasyon dönüşü bölücü terör örgütünün döşediği mayına bastığını ifade eden Düdükçü, şunları dile getirdi:

"Bu olayda iki bacağımı ve bir kolunu kaybettim. Sonuçta gazi olduk. Gazilik onurdur, gururdur şehitlik nurdur. Biz ecdadımıza atalarımızdan bugün de bu topraklarda gördüğümüz gibi bir cephede 250 bin şehidimizin verildiği bir ecdadın torunu olarak gazi olmayı da gurur bildiğimiz için 'Ne mutlu Türküm diyene ne mutlu Türk için askerlik yapana, ne mutlu bu vatan için şehit verene' diyoruz. Bugün de arkadaşlarımız ile şehit aileleri ve gaziler ile bu kutsal topraklarda, atalarımızı anıp onlar için dua etmeye, o günleri buralarda yaşamaya geldik."

Eşini 1995'te terörle mücadelede kaybeden Birsen Kuşpınar da "Keşke o zamanlarda bizler de burada olsaydık da bizler de Türkiye için bir şeyler yapsaydık." ifadelerini kullandı.

- "Şehitler ve gaziler vurulunca değil unutulunca ölür"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Oktay Kaya ise Çanakkale'deki ecdattan alınan güç ile Güneydoğu'da 40 yıldır terörle mücadele edildiğini söyledi.

Kaya, "Şehitler ve gaziler vurulunca değil unutulunca ölür. Şehit aileleri ve gazileri unutmasınlar. Şehit aileleri ve gazileri bir nebze olsun mutlu etmek onları bu topraklara getirerek teneffüs ettirmek için destek olan motosiklet gurubu ve Kartal Belediyesine teşekkür ediyorum." dedi.

Ziyaretin ardından ressam Murat Havan'ın günün anısına hazırladığı tuval, şehit aileleri ve motosikletçiler tarafından boyandı.


banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52