Muş'taki otlar yarış atları için gönderiliyor

MUŞ (AA) - Muş'un kırsal kesimindeki çayırlarda yetişen otlar, Türkiye'nin bir çok noktasındaki yarış atları için gönderiliyor. Muş'ta Haluk Dizdaroğlu, merkeze bağlı köylerde yetişen otları toplayarak balya yaptıklarını söyledi....

banner96
28 Haziran 2017 Çarşamba 12:20
Muş'taki otlar yarış atları için gönderiliyor
banner22

MUŞ (AA) - Muş'un kırsal kesimindeki çayırlarda yetişen otlar, Türkiye'nin bir çok noktasındaki yarış atları için gönderiliyor.

Muş'ta Haluk Dizdaroğlu, merkeze bağlı köylerde yetişen otları toplayarak balya yaptıklarını söyledi.

Daha sonra bu atları hipodromların bulunduğu illerdeki yarış atları için gönderdiklerini anlatan Dizdaroğlu, şöyle konuştu:

"Otun tonunu 600 liradan satıyoruz. Buradan tırlarla gönderiyoruz. Bu yıl ilk sevkıyatımızı Ankara'daki hipodromda bulunan yarış atları için yapıyoruz. Bu otlar bölgede Muş, Ağrı ve Kars'ta yetişiyor. İçinde besin değeri yüksek maddeler bulunduğu için tercih ediliyor. Yarış atları için Muş ovasından her yıl yaklaşık 4 bin ton ot gönderiliyor."


banner44
Anahtar Kelimeler:
MuşOtYarış Atı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52