Sakarya Engelliler Haftası

Sakarya'da, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.Şehit Erol Olçak Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda Ali Borinli Özel Eğitim Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan program, saygı duruşunda...

banner96

Sakarya Engelliler Haftası

Sakarya'da, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.Şehit Erol Olçak Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda Ali Borinli Özel Eğitim Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan program, saygı duruşunda...

12 Mayıs 2017 Cuma 12:03
Sakarya Engelliler Haftası
banner22

Sakarya'da, Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Şehit Erol Olçak Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda Ali Borinli Özel Eğitim Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Programda özel öğrencilerince tiyatro gösterisi ve halk oyunlarını sahnelendi, oratoryo ve ront gösterisi yapıldı.

Etkinlikte konuşan Sakarya Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, 30-40 yıl önce anne babalar engelli çocuklarını topluma fazla çıkarmadığını söyledi.

Geçen zaman içerisinde engelli çocukların önünün açıldığını ifade eden Ülker, şöyle konuştu:

"Engellerin kaldırılması için her türlü gayret gösteriliyor. Şimdi gençlerimiz ayaklarının üzerinde dursun diye önü açılıyor. Devletimiz, kadro veriyor, istihdam yaratıyor. Bu çalışmaların ne kadar başarılı olduğunu gördük. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, öğrencileri kutluyorum."

Program, çeşitli spor dallarında başarı yakalayan özel öğrencilere hediye verilmesiyle sona erdi.

 Sapanca

Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda düzenlen etkinlikle dernek üye ve aileleri, yemek ikramının ardından oyun oynayıp eğlendi.

Programda konuşan Sapanca Kaymakamı Ali Ada, asıl engelin kafalardaki zihniyeti değiştirmek olduğunu ve bu düşüncenin değiştiği taktirde bu haftaların amacına gerçek anlamda ulaşılabileceğini dile getirdi.

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise, her bireyin birer engelli adayı olduğunu hatırlattı.

Başkan Yılmazer, belediye olarak sadece sözde değil uygulamalarla da engellilerin yanlarında oluklarını söyledi.

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Bahadır Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Sosyal Güvenlik Kurumu Sapanca Şube Müdürü Semiha Akdağ, dernek üyeleri ve engelli aileleri katıldı.

banner44
Son Güncelleme: 12.05.2017 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52