Son Dakika..Hakkari Şehitlerinin isim ve memleketleri belli oldu!

Son Dakika Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde bulunan üs bölgesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu. Şehitlerin isim ve memleketleri açıklandı.

banner96

Son Dakika..Hakkari Şehitlerinin isim ve memleketleri belli oldu!

Son Dakika Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde bulunan üs bölgesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu. Şehitlerin isim ve memleketleri açıklandı.

10 Kasım 2018 Cumartesi 21:54
Son Dakika..Hakkari Şehitlerinin isim ve memleketleri belli oldu!
banner22

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Irak sınırındaki Süngü Tepe üs bölgesinde meydana gelen patlamada 7 askerimiz şehit oldu 25 askerimiz ise yaralandı.

Şehitlerimizin isim ve memleketleri de belli oldu.

Patlamada, Topçu Er Menduh Çelik’in de (20) de aralarında bulunduğu 7 asker şehit oldu ve 25 asker yaralandı. Çelik’in şehit olduğu haberi, memleketi Haliliye ilçesine bağlı İmam Bakır Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. Acı haberi alan şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu. Sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu şehidin acı haberine alan yakınları ve komşuları şehidin babası Demo Çelik’e başsağlığında bulundu.

Şehidin cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından Şanlıurfa’ya getirileceği öğrenildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Topçu Er Yusuf Önder'in (22) Antalya'nın Alanya ilçesindeki ailesine şehadet haber verildi. Yusuf Önder'in annesi Sevcan Önder ve babası Sunay Önder'e şehadet haberini yetkililer tarafından verildi. Şehidin ailesinin oturduğu eve ve çevresindekiler evlere Türk bayrağı asılırken, evin önüne taziye çadırı kuruldu. Şehit Yusuf Önder'in ailesinin iki çocuğundan küçüğü olduğu ve aslen Bursalı olan ailesiyle Alanya'da ikamet ettiği öğrenildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik bölgesindeki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden biri olan Gaziantepli asker Er Samet Kaymakçı'nın ailesine acı haber verildi. Er Samet Kaymakçı'nın da aralarında bulunduğu 7 asker şehit olmuş, 25 asker de yaralanmıştı. Samet Kaymakçı'nın şehadet haberi Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Gümüştekin Mahallesi Hoşgör Cami Sokak’ta oturan ailesine ulaştı. Şehidin cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından Gaziantep'e getirilmesi bekleniyor.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki patlamada şehit olan Topçu Er İbrahim Özkur'un (21) acı haberi memleketi Muş’un Varto ilçesine ulaşırken, şehit Özkur'un terhisine 80 gün kaldığı öğrenildi. Topçu Er İbrahim Özkur'un acı haberi baba ocağı Muş'un Varto ilçesine bağlı Kültür Mahallesi'ndeki ailesine ulaştı. Kudbettin-Hanım Özkur çiftinin 7 çocuğundan biri olan İbrahim Özkur'un anne, baba, kardeş ve eşi acı haber üzerine DNA örneği alınması için Hakkari’ye gitti. 1 çocuk babası olduğu ve eşinin hamile olduğu öğrenilen şehit İbrahim Özkur'un evi Türk bayrakları ile donatıldı.

Hakkari’de, askeri üs bölgesinde arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu Konyalı uzman çavuş Halil Daş şehit oldu. 5 yıllık askerin Ereğli ilçesi Belkaya Mahallesi'ndeki evine şehadet haberi ulaştı. 9 yıl önce babası vefat eden Halil Daş'ın annesi Rukiye Daş'a yetkililer oğlunun şehit olduğunu bildirdi. Şehit evine Türk bayrağı asılırken, aile taziyeleri kabul etti. Şehidin 4 ay önce nişanlandığı ve evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi.

banner44
Son Güncelleme: 10.11.2018 22:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52