Subaru Hakkında Bilinmeyenler

Subaru, Uzakdoğu’nun köklü ülkelerinden Japonya’nın en önemli otomotiv üreticileri arasında yer alır.

banner96

Subaru Hakkında Bilinmeyenler

Subaru, Uzakdoğu’nun köklü ülkelerinden Japonya’nın en önemli otomotiv üreticileri arasında yer alır.

24 Ekim 2017 Salı 13:45
Subaru Hakkında Bilinmeyenler
banner22

Ülkenin dünya pazarına sunduğu en önemli markalardan biri olma özelliğini haiz olan Subaru, dünyanın en önde gelen otomotiv üreticileri arasında gösterilir. Elde edilen son veriler göstermektedir ki, Subaru dünya otomotiv pazarında en büyük 21’inci şirket konumundadır. Subaru, her ne kadar günümüzde bu isimle anılsa da geçmişte şirkete FHI denilmekte idi. Bunun açılımı Fuji Ağır Sanayi olarak söylenebilir. Subaru, gerek Japon iç pazarı gerekse de dünyaya açılmış olması sebebiyle oldukça büyük bir otomotiv üreticisi haline gelmiştir. Japon araçlarının en önemli temsilcileri arasında yer alan Subaru, özellikle motor sporları alanında kullanılan sıra dışı araçlar üretmesiyle de oldukça ön planda yer alır. Günümüz itibariyle sadece otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Subaru, resmi olarak 15 Temmuz 1953 tarihinde kurulmuştur. Şirketin kurucusu, Kenji Kita ve Chikuhei Nakajima’dır. Şirketin merkezi Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunmaktadır. 

Dünyaca ünlü bir marka olan Subaru, özellikle ürettiği İmpreza serileri ile dünyayı kasıp kavurmuştur. Özellikle motorsporları alanında faaliyet de gösteren Subaru, bu organizasyonlar için tasarladığı 4 çeker İmpreza ile dünyanın en tanınan mark

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52