Vali Yavuz okul müdürlerini uyardı: Çocuklara sahip çıkın

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği ve Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısı gerçekleşti. Vali Yavuz yaptığı konuşmada servisçilere ve okul müdürlerine seslenerek, "Buradan servisçilere sesleniyorum. Çocuklara sahip çıkın, okul müdürlerimizi uyarıyorum; öğretmenler arasında ayrımcılık yapmayın" dedi.

banner96

Vali Yavuz okul müdürlerini uyardı: Çocuklara sahip çıkın

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği ve Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısı gerçekleşti. Vali Yavuz yaptığı konuşmada servisçilere ve okul müdürlerine seslenerek, "Buradan servisçilere sesleniyorum. Çocuklara sahip çıkın, okul müdürlerimizi uyarıyorum; öğretmenler arasında ayrımcılık yapmayın" dedi.

09 Eylül 2023 Cumartesi 13:12
Vali Yavuz okul müdürlerini uyardı: Çocuklara sahip çıkın
banner22

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği ve Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, okul müdürleri eğitim ve askeri erkan katıldı.


Toplantıda konuşan Vali Yavuz konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi eğitim ulusların onurlu, haysiyetli hür ve bağımsız yaşayabilmesinin ön koşuludur. Dolayısıyla eğitim herhangi bir alan olmayıp, aslında stratejik bir alandır. Dünya var olduğundan bu yana bilgi hiçbir zaman bu kadar çabuk üretilmemiş, yayılmamış ve çabuk eskimemiştir. Böylesine dinamik değişim ve dönüşümün hızlı olduğu dünyada çocuklarımızı bugüne göre değil, yarına göre yetiştirmek, hür ve bağımsız, müreffeh yaşamamızın temel koşuludur. Eğitim, sadece birey için değil huzurlu bir dünya için ve aynı zamanda acımasız uluslararası rekabette yerimizi alabilmemiz açısından fevkalade önemli ve stratejik bir konudur. Günümüzde milletler; bütün bireyler için sağlanan kaliteli ve nitelikli bir eğitimle kendilerini güçlendirip, gelişmelerini hızlandırmaktadır. Bu hedefi gerçekleştirmek için, eğitimde kalitenin yükseltilmesini, eğitim sisteminin küreselleşen dünyanın şartları ve toplumun beklentileri doğrultusunda çağdaş ölçütlere kavuşturulmasını, ezbercilikten uzak, insanı temel alan, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten çağdaş eğitim politikaları ile araç ve yöntemlerinin benimsenmesini amaçlayan çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir.

EĞİTİMİN KALİTESİ ÇALIŞMALARIMIZIN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ OLUŞTURMAKTADIR
Başlayacak olan 2023-2024 eğitim öğretim yılında emniyet, asayişin temini, muhafazası ve trafik güvenliğine ilişkin alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve alınacak ilave tedbirleri ile çocuklarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alması için devletimizin tüm birimleri ile iş birliği halinde çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütmekteyiz. Pazartesi günü 1.577 okulumuzda toplam 428.208 öğrencimiz ve 26.032 öğretmenimizle 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlayacaktır. Fiziki alt yapı olarak, Derslik başına düşen öğrenci sayımız: 23, Şube başına düşen öğrenci sayımız: 23, Öğretmen başına düşen öğrenci sayımız: 16’dır. Bundan sonrası ve en önemlisi; eğitimin kalitesi ve niteliğidir ki, çalışmalarımızın büyük bölümünü bu konu oluşturmaktadır.

TEDBİRLERİ ARTTIRACAĞIZ
Bugün Resmî Gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklikle “devamsızlık ve başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarı riski taşıyan öğrencilere ve eğitim ortamlarında cep telefonlarını ve diğer bilişim araçlarını, yönetmelikte yer alan hükümler doğrultusunda kullanmalarına yönelik tedbirleri de alacağız. Liselerde eğitim gören öğrencilerimizin %37,9’si, 42.804 öğrencimiz meslek liselerimizde eğitim görmektedir. Mesleki eğitim merkezlerimizde hem okuyup hem çalışan öğrencilerimizin sayısı bu ay itibariyle 64.007’ye ulaşmıştır. “Toplum Yararına Programlar” (TYP) kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı için İŞKUR üzerinden 1.350 temizlik çalışanı okullarımızda istihdam edilmiştir. Bu kapsamda görevlendirilen personel 11.09.2023 tarihinde göreve başlayıp 4,5 + 4,5 ay olmak üzere toplam 9 ay görev yapacaktır. Bununla beraber öğrencilerimizin sosyal, duygusal gelişimlerine yönelik yapılan çalışmalar, yeni neslin sağlıklı bir gelişim göstermesi için önem taşımaktadır. Duygusal yönden akranlarına göre geri planda olan, sosyalleşmede sorun yaşayan öğrencilerimize destek olmak, bu kapsamda projeler ve faaliyetler planlamak değerlidir.


BİRLİKTE HAREKET EDİLEN DÜZENİ ARZULUYORUZ
Halk Eğitimi Merkezlerimizde halkımıza açılan kurslardan 2023 yılında 191.438 kursiyer yararlanmıştır. Temel Eğitim, Ortaöğretim ve Özel Eğitim kapsamında 11.046 öğrencimiz taşımalı eğitim planlamasına alınmıştır. İlimizdeki tüm okullarda bulunan kütüphanelerimiz iyileştirilmiş olup 905.000 olan kitap sayımız 2.693.169 adete çıkarılmıştır. 131 yeni kütüphane yapılmış, bu kütüphanelerin 33 adeti geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak inşa edilmiştir. İlimizde kütüphanesiz okul kalmamıştır. İlimizdeki tüm okullar güvenlik kameraları ile donatılmış olup güvenlik kamerası olmayan okulumuz bulunmamaktadır. 18’i Millî Eğitim Bakanlığı, 10’u Kocaeli Valiliği tarafından finanse edilen 28 okulumuzun kamera sistemi, Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegre edilmiştir. İlimizde risk bölgesi olarak belirlenen 456 okul bulunmakta olup bu okullarımız polis ve jandarma ekipleri tarafından denetlenmektedir.
2022 -2023 Eğitim Öğretim Yılında; Polis sorumluluk alanlarında bulunan ve risk değerlendirmesi yapılan 608 okulda, 468 Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi Polis Memuru ile 1 Okul Kolluk Görevlisi Polis Memuru görev yapacaktır. Jandarma sorumluluk alanlarında bulunan 121 okula ise 206 Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi görevlendirilmiştir. Karşılıklı bir iletişim, güvenlik görevlileriyle okul irtibat görevlisinin sıkı iş birliği, okul aile birliği, okul yönetimi, ilçe milli eğitim, kaymakamlık, veli, öğrenci ve öğretmen kısacası tüm eğitim paydaşlarının aslında birlikte hareket ettiği düzeni çok arzuluyoruz.

BEN SORUN DUYMAK İSTİYORUM
Buradan servisçilere sesleniyorum. Çocuklara sahip çıkın, hangi aracı hangi saatte kimin kullanacağını bileceğiz. Kafanıza göre şoför değişikliği yapmayacaksınız. Emniyet ve Jandarma birimleri servis denetimlerine ağırlık verecek ve evlatlarımızı koruyacağız. Okul müdürlerine sesleniyorum: Servisçiler ile bağış adı altında bir ilişki kurmayın. Bu işe girerseniz zararlı çıkarsınız. İşinizi temiz ve düzgün yapın. İlişkilerimiz içerisinde bir bağış olmayacak. Kantinler denetlenecek ve bulunması uygun olmayan yiyecekler uzaklaştırılacak. Görmeyen ve duymayan okul müdürleri istemiyoruz. Görecek ve duyacaksınız. Bir yerde sorun çıkmazsa orada bir şeyler ters gidiyordur. Ben sorunları duymak istiyorum.


AYRIMCILIK YAPMAYIN
Okul müdürlerimizi uyarıyorum; öğretmenler arasında ayrımcılık yapmayın. Hepsi bizim öğretmenlerimiz. Motive etmezseniz öğretmenden verim alamazsınız. Öğretmenleri onore edelim. Bu bölgenin deprem bölgesi olduğu unutmayalım. Deprem analizi yaptığımız 28 okul 1 lojmanı boşalttık. Tespit ettikçe de bu binaları boşaltmaya, yenilerini yapmaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz

EĞİTİMİN YILININ VERİMLİ GEÇMESİNİ TEMENNİ EDERİM
Bu süreç içerisinde şüphesiz çocuklarımızı emanet edeceğimiz fedakâr yönetici ve öğretmenlerimiz ile birlikte velilerimizin, hayırsever vatandaşlarımızın ve eğitime gönül vermiş, eğitimin önemini ve değerini benimsemiş her kesimdeki insanımızın katkısı büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, 1.577 okulumuzda, 428.208 öğrenci ve 26.032 öğretmenimizin yeni bir şevk ve heyecanla 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağı ve 14 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek olan 2023-2024 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bütün eğitim çalışanlarımız adına verimli geçmesini temenni ederim. “

 

banner44
Son Güncelleme: 09.09.2023 13:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52