Öğrencilere Değerler Eğitimi Verildi

Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kocaeli Üniversitesi birlikteliğinde Adnan Menderes İmam Hatip Lisesi ve 15 Temmuz Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısında Değerler Eğitimi Programı düzenlendi.

banner96

Öğrencilere Değerler Eğitimi Verildi

Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kocaeli Üniversitesi birlikteliğinde Adnan Menderes İmam Hatip Lisesi ve 15 Temmuz Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine Kazıklı Kervansaray Kültür Yapısında Değerler Eğitimi Programı düzenlendi.

12 Aralık 2017 Salı 10:10
Öğrencilere Değerler Eğitimi Verildi
banner22

Düzenlenen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Kocaeli Üniversitesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ekşi, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Macit, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katılım gösterdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Sevgili gençler; iyi ve güçlü olmak istiyorsak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak istiyorsak bu kaliteli insanlarda olur. Kaliteli insan demek kendi alanında akademik olarak başarılı olması anlamına geliyor” dedi.

Ellibeş “Siz Bizim Yarınımız Geleceğimizin Teminatısınız”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Sevgili gençler, sizlerden beklentilerimiz çok yüksek. Size olan umudumuz sonsuz, siz bizim yarınımız geleceğimizin teminatısınız. Dediklerimiz bir kulağınızdan girip ötekinden çıkmasın. Ülkemizin etrafında ve dünyada yaşanan olayları hep beraber izliyoruz. İsrail askerlerinin arasında 15 yaşında gözü bağlı Filistinli genci hatırlıyorsunuz işte neden size umut bağlandığını anlayın. Size verilen değerin farkında olun. Sizlerden isteğimiz; eğitiminizi, değerlerimize sahip çıkarken en üst seviyede tamamlayabilmeniz. Bizde bu gayretin ve arayışın içerisinde önünüze fırsatlar sunmaya çalışıyoruz, sizlerin bu fırsatları değerlendirmeniz herkes için önemli. Biz belediye olarak Gölcük 2023 yılında “ilçemiz nasıl bir yer olmalıdır” arayışı içerisinde 2011 senesinde yola çıktık. Bu birlikteliğimizi başlangıçta Kocaeli Üniversitesiyle paylaştık. Üniversite olarak büyük bir değer var, bunu yanımızda bulunduralım. Yani Cumhuriyetimizin 100. yılında nasıl bir Gölcük olmalı hayalini birlikte kurup uygulamaya geçelim. İlçemizin Kent Konseyimiz ile birlikte bu yola başladık, üniversitemiz ve milli eğitimimizle bugüne kadar birçok proje yaptık. Ancak bu proje yapılan diğer projelerinin daha da üstünde çünkü değerlerimiz olmadan geleceğe umutla bakamayız. Bu anlamda Kocaeli Üniversitesi rektörü başta olmak üzere tüm akademisyenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Ekşi “Gölcük Belediyesi’ne Çok Teşekkür Ediyorum”

İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yar. Doç. Dr. Ahmet Ekşi konuşmasında “İl ve ilçelerde her kesimden buradaki varlığımızdan heyecan duyan insanlar gördüm. Fakat bu heyecan büyük bir kısmı ziyaret ve selamlarla, görüş alışverişleriyle sonuçlanmıştır. Korktuğumuz bir durum vardı ve hep öylede oldu her şey orada kaldı. Ancak birkaç istisnadan biri olan Gölcük Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Abdülkadir Macit tarafından “ Dünya Tarihini Yeniden Düşünmek “ konulu konferans Adnan Menderes İmam Hatip Lisesi ve 15 Temmuz Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından dikkatlice takip edildi. Öğrencilerle örneklerle eğitimin önemini vurgulayan Macit, bir insanın ilim ve bilim sahibi olmasını sağlayan unsurun çok okumak olduğunu vurguladı.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52