Yeni Trafik Düzenlemesi

Gölcük’ün en önemli sorunlarından birisi olan trafik sıkıntısı ile ilgili önemli bir adım atılıyor.

banner96

Yeni Trafik Düzenlemesi

Gölcük’ün en önemli sorunlarından birisi olan trafik sıkıntısı ile ilgili önemli bir adım atılıyor.

17 Ocak 2018 Çarşamba 17:46
Yeni Trafik Düzenlemesi
banner22

Yaklaşık bir yıldır yapılan çalışmaların neticesinde Gölcük merkeze giriş çıkışlarla ve şehir içi trafiği ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Konuyla ilgili yapılan toplantı da, hem yeni düzenleme anlatıldı, hem de otopark sorununa getirilen çözümler konuşuldu.

Gölcük’ün en önemli sorunlarından birisi olan trafik sıkıntısı ile ilgili önemli bir adım atılıyor. Yaklaşık bir yıldır yapılan çalışmaların neticesinde Gölcük merkeze giriş çıkışlarla ve şehir içi trafiği ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. Gölcük Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapılan bir sunum ile değişiklikler gerekli merciiler ile paylaşıldı. Toplantıya Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gölcük Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, trafik polisleri ve basın mensupları katıldı.

HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş toplantı da yaptığı konuşmada, “İlçemizin en önemli sorunlarının başında trafik geliyor. Bunun farkında idik ve konuyla ilgili Büyükşehir Belediyemiz tarafından bir çalışma yapıldı. Amacımız trafik akışını daha uygun hala getirip vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir kenti sağlamak. Yaklaşık bir yıldır üzerinde çalışılan bir düzenleme devreye giriyor. Yeni sistemin oturması içinde konunun takipçisi olacağız. Bu noktada sürücülerinde, ilçe halkının da bu çalışmaya sahip çıkması gerekiyor. Bu konuda herkese görevler düşüyor. Emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

TRAFİK YÜZDE 50 RAHATLAYACAK”

Kaymakam Altıntaş’ın konuşması sonrasında söz alan Başkan Ellibeş ise şunları söyledi: “Yaptığımız anketlerde ilk üç sorun içinde her zaman trafik ve otopark karşımıza çıkmıştır. Zaman içinde bu sorun yumak haline geldi. Bizde konuyu Büyükşehir’e ilettik. Büyükşehir ekibi uzun zamandır bir çalışma içindeydi. D-130 geçişinde büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Trafik sabah ve akşam saatlerinde ayrıca bayramlarda ve hafta sonları tıkanıyordu. Ben inanıyorum ki uygulanacak yeni düzenleme ile trafik yüzde 50 rahatlayacak” şeklinde konuştu.

GAZİ ORTAOKULU’NUN OLDUĞU ALAN OTOPARK OLUYOR

Otopark konusunda da yeni önlemler alındığı sözlerine ekleyen Başkan Ellibeş, Gazi Ortaokulu’nun bulunduğu alan otopark olarak düzenlenecek. Asfalt yapılıp giriş çıkış yerlerini yeni düzenlemeye göre değiştireceğiz. Bu arsada hayata geçecek kentsel dönüşüme kadar artık resmi bir otopark olarak kullanılacak. Başına görevli de koyacağız. Bunun yanında Donanma Caddesi’nde de eski vergi dairesinin olduğu alanda açık otopark olarak kullanılacak. Kapalı otopark sayısını da yakın zamanda arttırdık. Büyük ölçü de ilçemizin otopark sorununu çözmüş olduk” ifadelerini kullandı.


 

10-15 GÜN İÇERİSİNDE YENİ SİSTEM TAMAMLANACAK

Genel Sekreter İlhan Bayramda konuyla ilgili bir konuşma yaptı. Ulaşımın kentler için önemli bir sorun olduğunu dile getiren Bayram, “Gölcük için çözüm önerilerini etraflıca masaya yatırdık. Ekibimiz çok önemli bir çalışmaya imzaladı. Biz şimdi sıkıntıları tamamen çözüme kavuşturacağız demiyoruz ama mevcut trafik akışını en iyi hale getireceğini söyleyebilirim. Yeni düzenlemenin çalışmalarına yarından itibaren başlayıp 10-15 gün içerisinde tamamlayacağız. Okullar tekrar açıldığında trafik yeni akışına geçmiş olacak” dedi. Konuşmaların ardından Büyükşehir trafik düzenleme ekibi hayata geçireceği yeni trafik düzenini ekran üzerinden anlattı. Aşağıda verdiğimiz düzenlemelerin yapılacağı belirtildi.


 

GÖLCÜK KENT MERKEZİ TRAFİK DÜZENLEMELERİ:

Donanma Kavşağı: Donanma Caddesinden İzmit İstikametine dönüşlerin kapatılacaktır.

Mobil Kavşağı: D130 Karayolu üzerinden (Sola) Şehir Merkezine dönüşler kapatılacaktır.

Belediye Kavşağı: 22. Sokak Kuzey doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

İskele Kavşağı: İnönü Caddesi üzerinden (Sola) İzmit İstikametine Dönüşler kapatılacaktır.

Preveze Caddesi: Yön düzenlemesi yapılarak İnönü Caddesinden Donanma Caddesine kadar Doğu Batı doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

19 Mayıs Caddesi: Yön düzenlemesi yapılarak Amiral Sağlam Caddesinden İnönü Caddesine kadar Batı Doğu doğrultusunda, Amiral Sağlam Caddesinden Donanma Caddesine kadar Doğu Batı doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

Yıldırım Beyazıt Caddesi: Donanma Caddesi- F. Turgut Sayın Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

2. Sokak- 3. Sokak:Donanma Caddesi- Fatih Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

F. Turgut Sayın Cd.:Donanma Caddesi- Fatih Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

11. Sokak: Fatih Caddesi- Donanma Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

18. Sokak: 19 Mayıs Caddesi ile Yıldırım Beyazıt Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

Cumhuriyet Cd.: 19 Mayıs Caddesi ile M.Fevzi Çakmak Caddesi arasında M.Fevzi Çakmak Caddesi doğrultusunda tek yön; 19 Mayıs Caddesi ile Preveze Caddesi arasında Preveze Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

20. Sokak: 19 Mayıs Caddesi ile Preveze Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

Körfez Caddesi: Preveze Caddesi ile M.Fevzi Çakmak Caddesi arasında M.Fevzi Çakmak Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

Albay Burak Cd.: Körfez Caddesi- Cumhuriyet Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

63. Sokak: 49. Sokak ile Körfez Caddesi arasında Körfez Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

47. Sokak: 19 Mayıs Caddesi ile M.Fevzi Çakmak Caddesi arasında M.Fevzi Çakmak Caddesi doğrultusunda 19 Mayıs Caddesi doğrultusunda tek yön olarak düzenlenmiştir.

D-130 Karayolu:Karayolu üzerindeki durak cepleri, bazı sokakların giriş-çıkışları düzenlenmiştir.

Gölcük 2 Kavşağı: Köprü altındaki kavşağa düzenleme sonrasında gözlem yapılacak. Gerekli görülmesi durumunda sinyalizasyon sistemi kurulacaktır.


 

PARK YASAĞI DÜZENLEMELERİ

Fatih Caddesi: Kuzey yönünde sol tarafa park yasağı alınması (durma-duraklama dahil yasaktır)

Amiral Sağlam Cad.: Preveze Caddesi ile D130 Karayolu arasında kalan kesiminde yolun her iki tarafına park yasağı (durma-duraklama dahil yasaktır)

Preveze Caddesi: 22. Sokak ile Amiral Sağlam Caddesi arasında kalan kesimde yolun yeni akış düzenine göre sağ tarafına park yasağı (durma-duraklama dahil yasaktır)

M. Fevzi Çakmak Cd.:

Donanma Caddesi ile Amiral Sağlam Caddesi arasında kalan kesiminde yolun her iki yönüne park yasağı (durma-duraklama dahil yasaktır)

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52