Akşener’in Yeni partisi sil baştan

Akşener’in yeni partisinin taslak programının ardından Bursa’da toplanan çalıştay çalışmalarını tamamladı.

banner96

Akşener’in Yeni partisi sil baştan

Akşener’in yeni partisinin taslak programının ardından Bursa’da toplanan çalıştay çalışmalarını tamamladı.

07 Ekim 2017 Cumartesi 14:52
Akşener’in Yeni partisi sil baştan
banner22

Meral Akşener tarafından 25 Ekim tarihinde kuruluşunun açıklanacağı ilan edilen yeni partinin program ve tüzük çalışmaları için toplanan ve ilk olarak isimlerini yayınladığı 44 kişilik çalışma grubu, Bursa Kervansaray Termal Otel’de düzenlenen 3 günlük kampını sona erdirdi.

 Akşener’in yeni partisinin taslak programı kamuoyunda oldukça ses getirmiş ve programda yer alan Doğu ve Güney Doğu başlıklarına çok ciddi eleştiriler getirilmişti.HALAÇOĞLU, “METİNDENİ İFADELER DOĞRU DEĞİL”Yeniçağ gazetesinden Bünyamin Öztürk’ün haberine göre, "taslak programı" başlığıyla medyaya yansıyan içerikle ilgili açıklamalarda bulunan Yusuf Halaçoğlu, metindeki ifadelerin doğru olmadığını belirti.Halaçoğlu, "Yeni kurulmakta olan partimizin Güneydoğu ile ilgili parti programı olduğu iddia edilen bir metin ortalıkta dolaşmakta. Bu metnin parti programımızla hiçbir ilgisi yoktur. Herkes 25 Ekim'de gerçek metni görecektir. Belli ki birileri yeni partiyi daha kurulmadan yıpratma peşinde. Parti yetkilileri dışında yapılan açıklamalar dışında halkımızın bu tür haberlere itibar etmemelerini özellikle belirtmek istiyorum. Bizim hassasiyetlerimiz bellidir" ifadelerini kullandı.

PROGRAM YENİDEN Mİ YAZILACAK

Taslak programın basına düşmesinin ardından yaşanan yoğun tartışmaların etkisini gösterdiği ve MHP’den ihraç edilen ve yeni parti çalışmalarına katılan Kayseri Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun “taslak program” ile ilgili olarak yaptığı açıklama ile programın belki de yeniden yazılacağı Akşener cephesinde en çok konuşulan konulardan birisi oldu.

ÇALIŞTAY LİSTESİNDE FİRE

Yeni partinin Bursa'da süren tüzük ve program çalıştayı dün yapılan son oturumla sona ererken, çalıştaya katılacakların listesinde de fireler olduğu bildirildi. 44 kişilik listede adı geçen Prof. Dr. Kemal Üçüncü ile MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir’in çalıştaya katılmadığı bildirildi.Yeni partinin program ve tüzük çalıştayı, iki ayrı grubun tüzük ve program üzerinde eş zamanlı çalıştığı etkinlikte toplamda 7 oturum yapıldı. Oturumlarda, parti tüzüğü ve programla ilgili tüm detaylar uzun saatler süren istişarelerle son haline getirildi.Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz moderatörlüğünde yapılan parti programı ile ilgili oturumlarda hazırlanan taslak çalışmalar üzerinde ekleme veya çıkarmaların yapıldığı ve farklı görüşlerin de metne ilave edildiği aktarıldı.

GENEL BAŞKAN KOTASI DEĞİŞTİ Mİ?

Yeniçağ’dan Bünyamin Öztürk’ün haberine göre, Parti tüzüğüne ilişkin yapılan oturumlar sonrasında parti içi demokrasinin güçlendirilmesi konusundaki fikirler maddelere döküldü. Özellikle "Eşit söz hakkı, parti içi istişare" ortamına imkan hazırlayacak konulara yer verildi. Partiye üyelik konusunda olabildiğinde çok kişiye ulaşmak için, bürokrasinin azaltılması da maddeler arasına yedirildi.Parti tüzüğünde üzerine önemle durulan bir diğer konu da parti içi hiyerarşi ve yönetim mekanizmasının mevcut siyasi yapılardan farklı olması ve birimler arasında "emir-komuta" yapısının esnetilmesi, istişarenin ön plana çıkması üzerinde duruluyor. Karşılıklı fikir alışverişlerinin yapıldığı belirtilen kampta parti programı ve tüzük ile ilgili uzun oturumların gerçekleştirildiği ifade edildi.

ESKİ MÜSTEŞAR YARDIMCISI SON ŞEKLİNİ VERECEK

3 günlük çalıştayın sonucunda çıkacak olan parti programı ve tüzük taslaklarının Ankara'da başında Mesut Yılmaz döneminde Başbakanlık Müsteşar yardımcılığı yapan Ömer Kayır’ın gözetiminde daha "dar kapsamlı" bir ekip tarafından incelenip yeniden gözden geçirileceği ve şekillendirilerek Meral Akşener'e sunulacağı bildirildi.Meral Akşener'in incelemesi ve onayının ardından program ve tüzüğe son şekli verilip kamuoyuna sunulacak hale geleceği kaydedildi. 

banner44
Son Güncelleme: 07.10.2017 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52