Bakanlıktan Göçmen Kaçakçılarına 'Kalkan-17' Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen 'Kalkan-17' operasyonlarının detaylarını paylaştı.

banner96

Bakanlıktan Göçmen Kaçakçılarına 'Kalkan-17' Operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılarına yönelik düzenlenen 'Kalkan-17' operasyonlarının detaylarını paylaştı.

27 Mart 2024 Çarşamba 12:56
Bakanlıktan Göçmen Kaçakçılarına 'Kalkan-17'  Operasyonu
banner22

Bakan Yerlikaya açıklamasında şunları söyledi; 6 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik Jandarma tarafından 4 gün süren “KALKAN-17operasyonlarında; 44 Göçmen K

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek.

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Daire Başkanlığı ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Muğla ve Van’da 4 gün süren operasyonlarda;

Yakalanan Göçmen Kaçakçılığı Organizatörlerinin,
- 15’i tutuklandı,
- 11’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri sürüyor. Ayrıca operasyonlar sonucu düzensiz göçmenlerin arasına karışarak sınırı geçmeye çalışan;
- 4 BTÖ mensubu ve
- 2 FETÖ şüphelisi yakalandı. 

Operasyonlar sonucu:
- Ruhsatsız tabanca,
- AK-47 Piyade Tüfeği,
- 24 adet  araç
- 1 adet sürat teknesi,
- Çok miktarda Türk Lirası, döviz ve
- Çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Göç İdaresi Başkanlığımızın personelini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. 

banner44
Son Güncelleme: 27.03.2024 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52