Ramazandan sonra beslenmeye dikkat

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay Ramazan’dan sonra beslenme alışkanlığı konusunda uyarılarda bulundu

banner96

Ramazandan sonra beslenmeye dikkat

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay Ramazan’dan sonra beslenme alışkanlığı konusunda uyarılarda bulundu

24 Haziran 2017 Cumartesi 12:15
Ramazandan sonra beslenmeye dikkat
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay, Ramazan sonrasında beslenme ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu. Oktay ‘’ Ramazan’da tutulan orucun ardından vücudumuzu 3 öğüne yavaş yavaş hazırlamalıyız ‘’ diyerek uyarılarda bulundu.

TEK ÖĞÜNE YOĞUNLAŞILMAMALI

Vatandaşların oruç tuttukları dönemde bünyenin sahur ve iftar yemeklerine alıştığını belirten Sağlık İşleri Şube Müdürü Dr. Yılmaz Oktay ‘’ Sağlık açısından insanlar tek öğüne yoğunlaşmadan az az gıda tüketerek ve sofradan tam olarak doymadan kalkarak bu süreci geçirebilirler. Özellikle protein ağırlıklı beslenmek bu geçiş sürecinde yardımcı olacaktır. İlk bir hafta 2 öğün olarak başlayan beslenme alışkanlığımız daha sonra 3 öğüne çıkarılmalı ve yedikleri besinlere dikkat edilmelidir’’ dedi.

PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENMELİ

Vücudu yeniden 3 öğün beslenmeye alıştıran vatandaşların bütün öğünlerde azar azar beslenmesi gerektiğini belirten Oktay ‘’ Ramazan ayında oldukça uzun bir süre aç kalan vücudun, bir ayda buna alıştığını ve alışkanlığın hemen terkedilmesi olumsuz sonuçlar doğurabilir. Bunun önüne geçmek için yavaş yavaş öğünler artmalı ve öğünlerde genellikle balık, kırmızı et, yumurta, kuru baklagiller, sebze, meyve tercih edilmelidir’’ diyerek sözlerini sürdürdü.

BAYRAMDA BESLENMEYE DİKKAT

Ramazan ayından sonra gelen bayramda da beslenmenin önemli olduğunu belirten Dr. Oktay ‘’ Bayram ziyaretleri ikramların yapıldığı ve besin olarak vücuda yüklenildiği gündür. Bu günlerde yediklerimize daha fazla dikkat etmeli ve mutlaka sabah kahvaltı yaparak evden çıkmalıyız ‘’ diyerek sözlerini tamamladı.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93