Başkan Karaosmanoğlu, ''Çocuklarımız atla tanışsın''

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Atlı Spor Kulübü ile bir araya geldi.

banner96

Başkan Karaosmanoğlu, ''Çocuklarımız atla tanışsın''

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Atlı Spor Kulübü ile bir araya geldi.

16 Haziran 2017 Cuma 11:28
Başkan Karaosmanoğlu, ''Çocuklarımız atla tanışsın''
banner22

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli AtSpor Kulübü Başkanı Savaş Demirtaş ve yönetimini makamında ağırladı. Başkan Karaosmanoğlu görüşmede, "Çocuklarımızın atla tanışsın ve binsin. Bunun için Büyükşehir olarak üzerimize sorumluluk alıyoruz. Bu noktada sizin gibi kulüplerimize de büyük görev düşüyor" dedi.

 

2017 YILINDA YEDİ BİN ÖĞRENCİYİ MİSAFİR ETTİK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Atlı Eğitim Merkezi'nin 2017 yılında yaklaşık 7 bin öğrenciyi misafir ettiğini belirten Karaosmanoğlu, "Çocuklarımızı atlı eğitim Merkezi'nde Midilli, Shetland ve Haflinger cinsi atlara binerek unutulmaz anlar yaşıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde biniş eğitimi verdiğimiz öğrencilerimiz çok güzel ve eğlenceli dakikalar yaşıyor. Çocuklarımıza atlar hakkında genel bilgiler veriyor, onların bakımı, beslenmesi ve davranışları konularında teknik detayları anlatıyoruz" açıklaması yaptı.

 

"AT SEVGİSİNİ ÇOĞALTACAK ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYORUZ"

Ata gönül verenlere yol göstermek, sayılarını artırmak, at sevgisini yurt sathında yaygınlaştırmak, yurt içi ve yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcuları yetiştirmek için çalıştıklarını söyleyen Kocaeli Atlı Spor Kulübü Başkanı Savaş Demirtaş, "Kocaeli'de resmi yarışların yapılması için proje çalışmalarımızı yapıyoruz. Açık manejin kumunun sağlanması ve çitlerin yapılmasını arzu ediyoruz. At binmeyi gençler arasında yaygınlaşmasını sağlamak ve ata mirasımız at sevgisini çoğaltacak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

 

ÇİTLERİN YAPIMI KONUSUNA TALİMATI VERDİ

Başkan Karaosmanoğlu da görüşmede, "Kocaeli'de ata binmeyen kalmasın ve çocuklarımız atı sevsin istiyoruz. Atı tanımalarını da istediğimiz gençlerimiz için Gebze, Çayırova ve Derince'de at merkezleri kurduk. Toplumdaki birçok insanımız maalesef ata binmemiştir" açıklamasını yaptı. At sürme eğitimi konusunda teşvik edici bir tavırla ortak çalışmalar da yapalım diyen Karaosmanoğlu, "Kentimizin tamamında ata binmeyen çocuğumuz kalmasın istiyorum" ifadelerini de sarf etti. Açık manejin kumu ve çiftleri konusunda çalışma yapılmasının ardından federasyonun resmi yarış düzenleyeceğini de belirten Demirtaş, kulüp tesislerinde genel bir proje çalışması yaptıklarını, sonuçlarını Başkan Karaosmanoğlu ile paylaşacaklarını da söyledi. Karaosmanoğlu ayrıca açık manejin çit konusunda eksikliklerin giderilmesi talimatını veren Karaosmanoğlu, daha sonra projenin detaylarını görmek istediğini de vurguladı.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52