DOĞAN, VADETTİKLERİMİZİ ZAMANINDA YAPIYORUZ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın vizyon projelerinden Sanal Gerçeklik Küresinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

banner96

DOĞAN, VADETTİKLERİMİZİ ZAMANINDA YAPIYORUZ

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın vizyon projelerinden Sanal Gerçeklik Küresinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

22 Temmuz 2017 Cumartesi 02:08
DOĞAN, VADETTİKLERİMİZİ ZAMANINDA YAPIYORUZ
banner22

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın ev sahipliğindeki Cephanelik bölgesindeki temel atma törenine Bosna Hersek'in Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, mahalle muhtarlarıyla vatandaşlar katıldı.

HEDEFİMİZİ HER ZAMAN BÜYÜK TUTTUK

Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "Türkiye'de üçüncü, Kocaeli'nde ilk olan bir projenin temelini atıyoruz. Burada yapacağımız Sanal Gerçeklik Küresi, diğer illerden farklı olarak çok yönlü olarak kullanılacak. İnsanlar öğrenmek istediği konularda burada sanal olarak görme, bilgi sahibi olma imkanı bulacak. Hedefimizi hep büyük tuttuk. İzmit, Kocaeli hedefi hep bir numara olan bir şehirdir. Türkiye ve Türk milleti hedefi her zaman bir numara olan bir millet.

EN İLERİ TEKNOLOJİ OLACAK

Buradaki projede elektronik ve bilgisayar sistemleri en gelişmişleri olacak. Hemen yanı başındaki 17 Ağustos Deprem Müzesi Dökümantasyon ve Eğitim Merkezi de dünyanın en ileri teknolojilerini içeren bir merkez olacak. Burası sanal gerçeklik küresi ve deprem müzemizle, sadece Türkiye'de değil, dünyada bu alanda çalışmalar yapan ve örnekler arayan insanlara referans noktası olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, Başbakanımız ve hükümetimizle onların vizyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

HER ZAMAN GÖNÜL GÖNÜLEYİZ

Kardeş belediyemiz Bosna Hersek Travnik Belediye Başkanımız Admir Hadziemric'e bu heyecanımıza ortak olduğu için  çok teşekkür ediyorum. Bosna, kalbimizin olduğu yerler. Buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Travnik'teki kardeşlerimize sevgilerimizi iletiyoruz. Orası da Ata yadigarı yerler. Bosna'yı, Travnik'i seviyoruz. Her zaman gönül gönüle birlikteyiz.

YIL SONUNDA TAMAMLANACAK

Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresinin İzmit'imize, Kocaeli'mize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Vizyon projelerimden birini daha hayata geçirmenin heyecanı içerisindeyim. Vadettiklerimizin nerdeyse tamamına yakınını bu sene bitiyoruz. Bir şeyi yapmak kadar, zamanında yapmak da önemlidir. İnşallah bu yılın sonuna kadar burayı da açmış olacağız" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GÜÇLÜYSE BİZ DE GÜÇLÜYÜZ

Konuk belediye başkanı Admir Hadziemric de temel atma töreninde bir konuşma yaparak , "Başkanımızın daveti üzerine, Pişmaniye Festivali'ne katılmak üzere buraya geldik. Burada yapacağımız temel atma töreninde bulunduğumuz için çok mutluyuz ve çok teşekkür ediyoruz. Türkiye güçlüyse biz de yanında güçlüyüz" dedi.

EN BÜYÜK YATRIMLARDAN BİRİ

Cephanelik bölgesinde 2 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine yapılmakta olan Planetaryum Sanal Gerçeklik Küresi, İzmit Belediyesi'nin en büyük yatırımlarından biri olacak. 10 milyon 450 bin + KDV'ye ihale edilen proje zeminle birlikte 3 kattan oluşuyor.

Sanal Gerçeklik Küresi, diğer ifadeyle gezegen evi, güneşin yıldızların gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonudur.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52