İzmit Belediyesi, Çocukları Bilgilendiriyor

İzmit Belediyesi, çocukların daha bilgili ve donanımlı yetişmelerine büyük önem veriyor.

banner96

İzmit Belediyesi, Çocukları Bilgilendiriyor

İzmit Belediyesi, çocukların daha bilgili ve donanımlı yetişmelerine büyük önem veriyor.

02 Ocak 2018 Salı 13:25
İzmit Belediyesi, Çocukları Bilgilendiriyor
banner22

İzmit Belediyesi, bir taraftan çocuklara haklarını öğretiyor, bir taraftan da çevreye daha duyarlı yetişmeleri için eğitimler düzenliyor. Belediyenin Kültür Müdürlüğü’nce İzmit’teki bütün ilk ve anaokulu öğrencilerine yönelik çocuk hakları eğitimi Yenişehir Mahallesi’ndeki Çocuk Hakları Okulunda devam ediyor. Her Salı ve Perşembe günleri okullardan araçlarla alınanı öğrenciler Çocuk Hakları Okulu’na getirilerek burada konunun uzmanlarınca hakları hakkında detaylı bilgi veriliyor. Kocatepe İlkokulu ile Kılıçarslan İlkokulu’ndan yaklaşık 200 öğrenciye de doğuştan sahip olduğu eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakları anlatıldı.

DAHA YAŞANABİLİR DÜNYA İÇİN

İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile gönüllü çevre mühendislerince ilk okullardaki çevre bilinçlendirme eğitimleri de tüm hızıyla devam ediyor. Fevzi Çakmak İlkokulu’nda 165, Yarbay Refik Cesur İlkokulu’nda 224, Farabi İlkokulu’nda 84, Tavşantepe İlkokulu’nda 125, İbrahim Süreyya Yiğit İlkokulu’nda da 75 öğrenciye  kullanılmış piller, atık yağlar, kullanılmış kağıtlar, elektronik atıkların çöpe atılmaması gerektiği anlatılarak geri dönüşümün önemine vurgu yapıldı.

İzmit Belediyesi yetkilileri eğitimlerdeki amaçlarının  çocukların kişiliklerini ve yeteneklerini geliştirmek, insan haklarını öğretmek, ana-babasına, kültürel kimliğine, dil ve değerlerine, kendi ulusal değerlerine ve başkalarının değerlerine saygıyı öğretmek, çevreye duyarlı, barışı, hoşgörüyü, eşitliği, sorumlu olmayı öğretmek olduğunu söylediler.

banner44
Anahtar Kelimeler:
İzmitçocukBelediye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52