Nevzat Doğan, Referandum’da İzmit’te En Az Yüzde 60 Evet

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz’ı işyerinde ziyaret ederek, gündemdeki konularla ilgili görüş alış verişinde bulundu. Anayasa değişikliği ve referandum konularının konuşulduğu buluşmada Başkan Doğan, önemli açıklamalarda bulundu.

banner96

Nevzat Doğan, Referandum’da İzmit’te En Az Yüzde 60 Evet

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz’ı işyerinde ziyaret ederek, gündemdeki konularla ilgili görüş alış verişinde bulundu. Anayasa değişikliği ve referandum konularının konuşulduğu buluşmada Başkan Doğan, önemli açıklamalarda bulundu.

24 Ocak 2017 Salı 17:51
Nevzat Doğan, Referandum’da İzmit’te En Az Yüzde 60 Evet
banner22

 TEŞKİLATLARIMIZLA UYUM İÇİNDEYİZ 

Önümüzdeki referandumun ülkemizin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyleyen Doğan “  ilçe başkanımızla referandum ve anayasa değişikliği ile ilgili İzmit’te neler yapacağımızı konuştuk. Gerek ile ve ilçe başkanlarımız, gerek kadın kolları teşkilatımız, gençlik kollarımız, meclis üyelerimiz, mahalle başkanlarımız ve bütün teşkilatımızla referandumda başarı sağlamak uyum içeresinde gece gündüz çalışacağız. Bununla ilgili çalışmalara başladık, yol haritamızı da belirledik.

 PARTİMİN HİZMETİNDEYİM 

Partimizin sadece belediye başkanı olarak değil,  il kurucusu, il başkanlığı  ve milletvekilliği yapmış bir  mensubu olarak sorumluluklarımın farkındayım. Partimizin başarısı için şimdiye kadar olduğu gibi  bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağız.  Bu süreçte partimizin temel ilkelerini her türlü şartta koruyarak yolumuza devam edeceğiz.

 DÜŞÜNDÜLER AMA CESARET EDEMEDİLER. 

 Çok tarihi bir referandum olacak.  Belki bir çok dönemde yapılmaya çalışılan, birçok siyasi liderin düşündüğü fakat elini atmaya bile cesaret edemediği bir adımı attık. 1980 darbe Anayasasının değiştirilmesi konusu ve başkanlık sisteminin getirilmesi konularında önemli bir aşamaya geldik. Rahmetli Özal ve Demirel’in bu konuda kendi ağızlarından ifadeleri var. Yıllar önce bunu düşündeler ama uygulamaya cesaret edemediler.

 ÜLKEMİZ İÇİN TARİHİ BİR ADIM 

Başkanlık sistemi, ülkemiz için tarihi bir adımdır. Başkanlık sisteminin mimarı da,  diğer bir çok konuda olduğu gibi,  hayal bile edilemeyen işleri yapan liderimiz sayın Recep Tayyip Erdoğan ve  onun yönetimindeki Ak Parti’dir.  Bir çok konuda ülkemizin makûs tarihini Ak Parti değiştirdi, değiştirmeye de devam ediyor.

 HALKIN İRADESİ YÖNETİME DAHA ÇOK YANSIYACAK

Özellikle vurgulamak istiyorum ki,  başkanlık sistemi halkın iradesinin çok daha fazla yönetime yansıyacağı bir sistem olacaktır. Bu sayede kuvvetler ayrılığı sisteminin daha iyi uygulanacağı da ortadadır. Ben milletvekilliği yaptığım dönemde gördüm ki, parlamento aslında denetim ve yasama görevi yapacakken, kendi içerisinden çıkardığı hükümeti denetleme  şeklinde oluyor bu da  gerçek denetlemeden uzaklaşıyor. Dolayısıyla yasama, yürütme kuvvetler ayrılığı oluşmamış oluyor. Başkanlık sistemiyle parlamento,  kanun çıkarma ve  denetleme görevini hükümet üzerinde çok daha özgürce yapacak. Çünkü o sistemde kendi içinden çıkan bir hükümet olmayacak. 

 GELİŞMİŞ ÜLKELERDE BAŞKANLIK VAR 

Milletvekilliğim döneminde demokrasi komitesi adı altında meclisimizde milletvekillerinden oluşan  8 kişilik üst düzey  bir komisyon kuruldu.  Ben de komisyonun bir üyesi olarak ABD, İngiltere, Almanya, Finlandiya gibi demokrasisi gelişmiş ülkelere gittim.  Meclislerindeki oturumlara katılıp üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek 2 yıl boyunca demokratik sistemlerini inceledim. ABD’de  ve İngiltere’de gördüğüm en net şey, kuvvetler ayrılığının tam olarak gerçekleşmiş olmasıydı. Kontrol ve denge kurulması açısından başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerde  yasama, yürütme, yargının kuvvetler ayrılığı ve yasamanın yürütmeyi denetlemesi çok daha açık ve net oluyor.

 NE KADAR DEMOKRASİ O KADAR ZENGİNLİK 

Ne kadar çok demokrasi o kadar çok kalkınma, zenginlik ve refah demektir. Günümüz dünyasında  demokrasinin tanımı, halkın iradesinin ne kadar çok yönetime yansıması demektir. Halkın iradesinin yansıması da parlamentonun daha etkin bir yapıya bürümesidir.  Bunun en güzel ve en etkin olacağı uygulama da yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemidir.

 CHP’NİN İŞİNE YARAYACAK 

Başkanlık sistemiyle demokrasinin kalitesi artacak, halkın iradesi meclise daha çok yansıyacak ve meclis halkın iradesiyle daha güçlü denetim yapacak. Kontrol ve denge  kavramları demokratik anlamda daha çok gerçekleşecek. Ve daha da önemlisi belki de, iki partili sistem ülkemizde gelişmeye başlayacak. Bunun anlamı da  aslında  yeni sistemle sol yeni bir yapılanmaya girecek.

  SAMİMİ CHP SEÇMENİNİ EVET DEMEYE DAVET EDİYORUM 

 Başkanlık sistemiyle solda, halkı ve halkçıyı kuşatan yeni bir yapı oluşacaktır. Yani başkanlık sistemi ve anayasa değişimi ile aslında CHP’de  büyük bir değişimin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bu değişim CHP’de  dönüşüm sağlayıp, partinin tabana inmesini,  büyümesini ve güçlenmesini sağlayacak.  Samimi seçmenlerin bu noktayı ele alarak başkanlık sistemine destek  vermesinidoğru buluyorum ve tüm CHP  seçmenlerini referandumda evet demeye davet ediyorum. O zaman, kazanan ülkemizin demokrasisi olacak, kazanan Türk milleti, Türkiye olacaktır.

 TEREDDÜTÜM YOK 

Referandumda, halkımız her zamanki sağduyusunu gösterecektir. Benim bu konuda hiç tereddüttüm yok.  Referandumda çok rahatlıkla olumlu sonuç alınacaktır. Bizim hedefimiz, İzmit’te en az  yüzde 60 Evet’tir.  İzmit halkımızın tercihinin bu noktada çıkacağını biliyorum.  Halkımız her zaman bizlere inandı, güvendi. Biz de onları mahcup etmedik.  CHP ve bazı muhalefet partileri, tıpkı hastanelerin birleştirilip  tek çatı altında toplanması, vatandaşın ilacını istediği yerden alabilmesi, belediyelerin birleşmesi, köylerin mahalleye dönüşmesi gibi  bir çok konuya itiraz ettikleri gibi bugün de referanduma karşı çıkıyorlar. Karşı çıktıkları diğer konularda olduğu gibi referandumunda halkın menfaatine olduğunu anlayacaklar. Bizim halkımız bunu görüyor ve biliyor.

 HALKIMIZ EVET DİYECEK 

Allah’ın izniyle   referandumda tüm Türkiye’de olumlu bir sonuç alınacak ve evet çıkacaktır. Bunu için ilçe başkanımız ile istişare de  bulunduk. Tüm parti teşkilatımızla gece gündüz uyum içerisinde çalışarak en az yüzde 60’lık hedefimize ulaşacağız. Halkımız, ülkemizin geleceği için çok önemli olan referandum evet oyunu  verecektir.  Halkımıza güvendik ve güveniyoruz.   Anayasa değişikliği ve referandum vatanımıza, milletimize ülkemizin geleceğine hayırlı olsun” şeklinde konuştu.  

banner44
Anahtar Kelimeler:
Nevzat Doğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93