SOKAK KÜTÜPHANELERİNE ZARAR VERİLİYOR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın isteği ile okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla kurulan  sokak kütüphanelerine sık sık zarar veriliyor.

banner96

SOKAK KÜTÜPHANELERİNE ZARAR VERİLİYOR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın isteği ile okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla kurulan  sokak kütüphanelerine sık sık zarar veriliyor.

17 Şubat 2017 Cuma 13:21
SOKAK KÜTÜPHANELERİNE ZARAR VERİLİYOR
banner22

KÜTÜHANELERDEN NE İSTİYORSUNUZ

Yürüyüş Yolu'nun Ulugazi İlkokulu ile Vakıflar Bankası karşısında bulunan sokak kütüphanelerinin sık sık camları, rafları ve kapısının kırıldığını söyleyen yetkililer" okuma bilincini arttırmak ve insanları okumaya teşvik etmek  amacıyla kurulan kütüphanelere sık sık zarar veriliyor. Şehir magandalarınca bilinçli olarak yapılan hasarlar  kısa süre içinde gideriliyor. Şimdiye kadar bu durumla  sık sık karşılaştık. Milletin  ödediği vergilerle yapılan bu güzel hizmeti baltalamak isteyenlerin bulunabilmesi için emniyete başvurduk. Kütüphanelere zarar vermeyi adet haline getirenleri gören duyarlı vatandaşların da yardımını bekliyoruz. Bu kişi ya da kişileri görenler, 155 polisi ya da zabıtamızın 318 00 20 numaralı telefonunu arayabilirler" dediler.

KİTAPLAR DA ALINIYOR

Yetkililer, sokak kütüphanelerinin her gün 09:00-20:00 saatleri arasında açık olduğunu da hatırlatarak"  Türk ve Dünya klasiklerinin yanı sıra her yaş gurubuna hitap edecek çocuk ve gençlik, hobi, sanat, tarih, edebiyat, mizah, kişisel gelişim, şiir kitapları bulunan kütüphanelere aynı zamanda her ay aktüel dergilerden gezi, tarih, spor, anne bebek, edebiyat, sinema, teknoloji, ekonomi ve gençlik dergileri de konulmaktadır. Bazı kişiler kütüphanelere zarar verirken bazı kişiler de kitapları alıp götürmektedir. Bu yüzden günde birkaç kez kitap takviyesi yapmak zorunda kalıyoruz.  Kütüphanedeki kitapların, okunup tekrar yerine konulmak için olduğun unutmayalım" şeklinde konuştular.   

banner44
Anahtar Kelimeler:
Nevzat Doğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52