banner86
banner87

Kartepe Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kartepe Belediyesi Aralık ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

banner96

Kartepe Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kartepe Belediyesi Aralık ayı olağan meclis oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

06 Aralık 2017 Çarşamba 09:20
Kartepe Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
banner22

Kartepe Belediyesi Aralık ayı olağan meclis oturumu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında yapıldı. Meclis gündeminde yer alan 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Meclis oturumunda CHP grubu tarafından verilen Kartepe’ye Huzur Evi ihtiyacı, Yeni Kaymakamlık binasının ulaşımı, Arslanbey- Kent Meydanı’na gelen yolun iyileştirilmesi, Arslanbey-Rahmiye arasında çok fazla kasis kurulması, su faturalarının yüksek geldiği dile getirilen soru önergelerine Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez tek tek cevapladı.

ALO EVLAT HATTI PROJESİ

Kartepe’mizin kendisine has özellikleri vardır diyen Başkan Üzülmez “Kentimizde kendi örf ve adetlerimize uygun yaşıyoruz. Bakıma muhtaç büyüklerimiz ve engellilerimizin yaşadığı sorunların aşılması için proje ürettik. Göreve gelmemiz sonrasında büyüklerimize ve engellilere yönelik “Alo Evlat Hattı” projesini hayata geçirdik. Ödüller aldığımız, ülkemize örnek olan “Alo Evlat Hattı” projesi sayesinde kimsesi olmayanların kimsesi olmak için yola çıktık. Her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sosyal hayatın içerisinde yer almaları için farklı etkinlikler düzenliyoruz. Huzur evi eksikliğini onları yuvalarından mahallelerinden, komşularından ayırmadan büyük ölçüde gideriyoruz. Ancak önerdiğiniz Huzur Evi projesini de gerekli makamlara ileteceğiz” dedi.

ULAŞIM KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ

Yeni Kaymakamlık binasına ulaşım hakkında ki soruya Başkan Üzülmez “Bu konu hakkında kooperatif, UKOME ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşmeler yapıldı. Alt yapısı yapılırken taşınma oldu. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni Kent Meydanı için de çalışıyoruz” derken, Arslanbey’den Kent Meydanı bağlantı yolu hakkında ise “Kamulaştırma çalışmaları başladı. Hızlı bir şekilde bitecek. Yollar açılacak. Bağlantı köprüsüne bağlanacaktır. Vatandaş mülkiyetindedir. Bizzat görüştüm onlarda hazır durumdadır” açıklamasında bulundu.

UYUMLU MECLİS

Arslanbey-Rahmiye arasında çok fazla kasis konulması hakkında kendisine de şikayetler geldiğini belirten Başkan Üzülmez “Bizim yaptığımız bir konu değildir. Büyükşehir Belediyemize bu noktada gereken bilgi verildi. Ayrıca da bireysel şikayetler yapıldı. Dahilimiz dışında uygulanmıştır. Bu konuda olması gereken yapılacaktır” ifadelerini kullandı. Su faturaları hakkında ise Başkan Üzülmez “Bu konu bizim yetki ve sorumluluk alanımızda değildir elbette ancak doğru zaman ve yerde ilgili kurumlarımızda istişare ederiz. Eşme Ahmediye kapalı olan okul hakkında bizlere de talep geldi. Okulun mülkiyetinin incelenmesi noktasında çalışma yapılıyor” şeklinde konuştu. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez konuşmasının sonunda “Kent Meydanı düzenleme projesinin ihalesi yapıldı. İhalenin sonucunu bekliyoruz. Sonucu belli olması sonrasında yer teslimine geçilecektir” dedi. Meclis gündeminde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü 2018 mali yılı gelir tarife cetveli oy birliği ile kabul edildi. Mecliste gündeme gelen Evsel katı atık bertaraf tarifeleri, çöp toplama ve nakil işi hizmet alımı için gelecek yıllara yaygın hizmet yüklenmesi, Ketenciler’de 118 ada, 1 nolu parsel üzerinde sınırlı hak tesisi ve Güzelbahçe A tipi mesire yerinin kiraya verilmesi maddeleri oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na, mahalle sınırlarının düzenlenmesi İmar Komisyonuna havale edildi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52