KARTEPE EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİNE KAVUŞUYOR

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in vizyon projelerinden olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Kompleksi açılışa hazır duruma geldi. Tesisin açılışı 29 Eylül Cuma günü Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla saat 14.00’de gerçekleştirilecek.

banner96

KARTEPE EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİNE KAVUŞUYOR

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in vizyon projelerinden olan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Kompleksi açılışa hazır duruma geldi. Tesisin açılışı 29 Eylül Cuma günü Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katılımıyla saat 14.00’de gerçekleştirilecek.

27 Eylül 2017 Çarşamba 14:02
KARTEPE EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİNE KAVUŞUYOR
banner22

15 Temmuz hain darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit düşen Abdullah Tayyip Olçok’un adının verildiği Kartepe Acısu’da yapılan spor kompleksi açılışa hazır duruma getirildi. 2017 Mart ayında başlanan çalışmaların hızla tamamlanması ile Kartepe vizyon projesine kavuştu.

BİN KİŞİLİK TRİBÜN

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in vizyon projeleri arasında yer alan Şehit Abdullah Tayyip Olçok Spor Kompleksi 16 bin 500 metre kare alan üzerine kuruldu. Stadyum içerisinde 600 metre kare bin kişilik kapalı tribün, futbol, voleybol, basketbol, tenis sahaları, cafe, toplantı salonları bulunuyor.

FİFA STANDARTLARINA UYGUN

Spor Kompleksinde ayrıca 4 adet soyunma odası, hakem odası, saha komiseri odası, gözlemci, güvenlik, mescid, wcler, toplantı salonu ve 3 adet malzeme odası bulunuyor. Tesis içerisinde yapımı tamamlanan futbol sahası 65x105 ölçülerinde FİFA standartlarına uygun olarak hazırlandı. Futbol sahası çevresinde 4 metre genişliğinde koşu parkuru da bulunuyor. Futbol sahasında Bölgesel Amatör Lig maçları yapılabilecek. Spor kompleksi içerisinde ayrıca 36x18 ölçülerinde basketbol sahası, 36x18 ölçülerinde voleybol sahası, 230 m2 kafeterya binası, bin m2 otopark alanı bulunuyor.    

3 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Stadı, 2 Milyon 650 bin TL + KDV’ye mal olacak. Kartepe Belediyesi tarafından stadyum çevresinde düzenleme çalışmaları bitme noktasına geldi. Belediye ekipleri tarafından stadyum çevresine 500 ağaç dikildi. Bin 500 metre kare alanın toprak dolgusu ve tesviyesi, 300 metre kare yürüyüş yollarıyla bağlantılar yapıldı. 250 metre kare spor kompleksi etrafı yamaça yürüyüş için sarı malzeme serildi. 2 adet kamelya ve 2 adet piknik masası montajı yapıldı. 

FİKRİ IŞIK’IN KATILIMIYLA 29 EYLÜL CUMA

Tüm hemşehrilerini özellikle spor severleri ve gençleri açılışta görmek istediğini belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Kartepemiz yine ilklerinden birine kavuşmuş olacak söz verdiğimiz gibi ilçemizin en büyük ve en komplike spor tesisini hayata geçirmiş olacağız. Spor hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmalı. Tüm Kartepe olarak böylesi önemli yatırımlara sahip çıkmalıyız. Kartepeli hemşehrilerimiz için yaptığımız bu spor kompleksimize yüreğimizden acısı silinmeyecek olan 16 yaşında şehit verdiğimiz genç yavrumuz Abdullah Olçok’un adını verdik. Bu onuru ve gururu Sn.Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’ın da teşrifleriyle paylaşmak için Cuma günü 14.00’de tüm Kartepe halkını görmekten memnuniyet duyarım” dedi.

Şehit Abdullah Tayyip Olçok kimdir?

1993 yılından itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte çalışan, özellikle AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklam, kurumsal tanıtım ve organizasyon konularında büyük emek veren Erol Olçok’un oğlu Abdullah Tayyip Olçok  FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında babası ile birlikte önce Altunizade’deki, ardından saldırıların yoğun olduğu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki direnişe katıldı. 16 yaşında ki Abdullah Tayyip Olçok ve babası Erol Olçok, darbecileri ikna etmeye çalışırken hainlerin kurşunlarıyla köprü üzerinde şehit düştüler.    

banner44
Son Güncelleme: 27.09.2017 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93