Kartepe’de Tütün Satışları Denetlendi

Kartepe Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerine devam ediyor. Belediye ekipleri tütün ve tütün malzemeleri satışı yapan 14 iş yerinde denetim yaptı.

banner96

Kartepe’de Tütün Satışları Denetlendi

Kartepe Belediyesi Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerine devam ediyor. Belediye ekipleri tütün ve tütün malzemeleri satışı yapan 14 iş yerinde denetim yaptı.

11 Aralık 2017 Pazartesi 09:12
Kartepe’de Tütün Satışları Denetlendi
banner22

Kartepe Belediyesi, Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde tütün ve tütün malzemeleri satışı yapan iş yerlerinin denetimlerine devam ediyor. 06 Ocak 2005 tarih ve 2592 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, tütün mamullerinin zararlarından korumaya yönelik üretim şekline, etiketlenmesine ve denetlenmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında yönetmelik ile şartlara uyma zorunluluğu getirildi.

YASALARA GÖRE İŞLEM

İlgili kanunun 8’nci maddesinde sarmalık kıyılmış tütün, makaron içerisine doldurulmak veya yaprak sigara kağıdına sarılmak suretiyle sigara benzeri şekilde piyasaya arz edilmesi yasaklandı. Kanun gereği Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri yaptıkları denetimlerde iş yerlerine yaprak sigara kağıdı veya sarmalık kıyılmış tütün ayrı ambalajlarda veya bölünerek toptan ve perakende satıcılarla, tüketicilere satılamaz olduğunu anlattılar. İşletme sahiplerine sadece TAPDK (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu)’ndan belgesi olan işletmelerin tütün ve tütün mamullerinin satışına izin verildiği anlatıldı.

TAPDK BELGESİ ŞART

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç “Kanunun bize verdiği sorumluluk içerisinde ilçemiz genelinde işyerlerinde denetimlerimiz devam ediyor. 2005 yılında resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren sarmalık kıyılmış tütün, makaron içerisine doldurulmak veya yaprak sigara kağıdına sarılmak suretiyle sigara benzeri şekilde piyasaya arz edilmesi yasaklandı. Yaptığımız denetimlerde işyerleri tarafından TAPDK belgesi olan işletmelerin tütün ve tütün mamullerinin satışına izin verildiği anlatılmaktadır. Bu hükümlere uymayanlar için yasal işlem yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52