42 Evler de yaya köprüsüne kavuşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin D-100 42 Evler bölgesine yapacağı yaya köprüsünün çalışmaları başladı.

banner96

42 Evler de yaya köprüsüne kavuşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin D-100 42 Evler bölgesine yapacağı yaya köprüsünün çalışmaları başladı.

10 Haziran 2018 Pazar 15:51
42 Evler de yaya köprüsüne kavuşacak
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi D-100’ü ham araç trafiği hem de yaya trafiği için akıcı hale getiriyor. Dalcık ve köprülü kavşaklarla araçlar D-100’de trafik ışıklarında bekleme derdi olmadan ilerlerken, yayalar için de güvenli köprüler oluşturuluyor. İzmit şehir merkezi D-100 geçişini yaya köprüleriyle donatan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, her bölgede yaya akışını sağlıyor. Bu kapsamda D-100 42 Evler Mahallesi bölgesine de bir yaya köprüsü inşa ediliyor.  

TEMEL ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Köprünün kuzey kısmında asansör ve merdiven temel imalatı gerçekleştiriliyor. Demir örme işlemi biten temele beton dökümü yapıldı. Köprünün orta kısım asansör ve merdiveni için temel kazı işlemi devam ediyor. Köprü tamamlandığında yayalar bu bölgeden de güvenli bir şekilde karşıya geçecekler. Yeni köprünün tamamlanmasıyla birlikte D-100’ün üzerindeki eskiden kalan son yaya köprüsü de yıkılarak kaldırılacak. Yaya köprüsü 150 gün içinde tamamlanarak hizmete girecek.   

ÇELİK MALZEME

İrili ufaklı yaya köprüleri D-100’ün kestiği şehir merkezini yaya ulaşımı bakımından birbirine bağlıyor. 42 Evler Bölgesinde D-100 üzerinde yer alan eski yaya köprüsünün yerine yenisi yapılacak. 42 Evler ve Kandıra Sapağı bölgesini birbirine bağlayacak olan yaya köprüsü çelik malzemeden imal edilecek.  

88 METRE UZUNLUĞUNDA

Yaya köprüsü Salim Dervişoğlu Caddesi ile D-100 Karayolu ve demiryolun geçerek İzzet Uzuner Sokağa kadar uzanacak. Toplam uzunluğu 88,5 metre olacak yaya köprüsü 3 metre genişliğe sahip olacak. Köprünün her iki ayağında asansör olacak. İş kapsamında 255 ton çelik malzeme kullanılacak. Temel için 540 metre fore kazık 400 metreküp beton, 45 ton da inşaat demiri uygulanacak.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52