Aklınla 1000 Yaşa’da finaller nefes kesti

255 öğrencinin kıyasıya mücadele ettiği Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışma Finali’nde heyecan bir an olsun dinmedi.

banner96

Aklınla 1000 Yaşa’da finaller nefes kesti

255 öğrencinin kıyasıya mücadele ettiği Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışma Finali’nde heyecan bir an olsun dinmedi.

30 Nisan 2018 Pazartesi 15:49
Aklınla 1000 Yaşa’da finaller nefes kesti
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievleri’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki 4. sınıf öğrencileri için düzenlediği “Aklınla 1000 Yaşa Zeka Oyunları Yarışması’nda final heyecanı yaşandı. Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleşen finalde, 255 öğrenci kıyasıya mücadele etti. 10 öğrencinin play-off mücadelesi verdiği finalin sonunda Derince İbn-i Sina İlkokulu’ndan Zeynep Turan birinci olurken, Darıca Aslan Çimento İlkokulu’ndan Kayra Irmalı ikinci, Gebze Eşrefbey İlkokulu’ndan Ebrar Tuana Kuveloğlu 3’üncü oldu. Birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerin okullarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeka Oyunları Sınıfı hediye edilecek.

GENİŞ KATILIM OLDU
Ödül törenine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Ali Bilgi, Büyükşehir yöneticileri, eğitmenler, veliler ve vatandaşlardan oluşan yoğun bir katılım oldu.

DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Ödül töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, "Çocuklarımızın geleceğe hazırlama noktasında son derece faydalı olduğuna inandığımız bir çalışmayı gerçekleştirdik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızı geliştirebilmek için onlara destekler vermeye devam edeceğiz. Özellikle velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bütün çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum" dedi.

4 BÖLÜMDEN OLUŞTU

Sabahın erken saatlerinde salona gelmeye başlayan yarışmacı öğrenciler ve velileri kayıtların alınmasıyla birlikte yarışma finali için bilgilendirildi. Saat 10.00’da başlayan yarışma 4 bölümden oluştu. 4. Bölüm sonunda 255 öğrenci arasından başarı ve derece elde eden 10 öğrenci açıklandı.

10 ÖĞRENCİ PLAY-OFF’A KALDI

Play-off’’lara kalan 10 finalist, aynı anda kendilerine sorulan çeşitli zeka sorularına hızlıca cevap vermeye çalıştı. Önceki bölümlerde elde edilen puanlarla, play-off’larda elde edilen puanların toplamına göre ilk 10 isim Ceyda Çilenk, Tuna Kayra Döndü, Umut Yasin Pamukçu, Mehmet Tuna Çakır, Ebrar Ayşe Işık, Göksel Oğuz Çelik, Nehir Gündüz, Kayra Irmalı, Ebrar Tuana Kuveloğlu, Zeynep Turan açıklandı.

GÜN BOYU HEYECAN DİNMEDİ
Oyuncu İrfan Kangı’nın sunumuyla gerçekleşen final programında play-off öncesi seyircilerin salona alınmasıyla birlikte heyecan bir an olsun dinmedi. Hızlı bardak, köpük balon, rübik küp, Burak-Kıvanç illüzyon gösterileri ve finalistlerin açıklanması ile salonda gün boyu büyük heyecan yaşandı.

ÖDÜL YAĞMURU YAŞANDI

Yarışmada birinci olan Zeynep Turan’a 3 bin TL, ikinci olan Kayra Irmalı’ya 2 bin TL ve üçüncü olan Ebrar Tuana Kuveloğlu bin TL ödül takdim edildi. İlk 4 ile 10 arasında yer alan öğrencilere 500’er TL mansiyon ödülü takdim edildi. Yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerin okullarına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Zeka Oyunları Sınıfı hediye edilecek.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93